pondělí 24. února 2014

Křídlovický rybníček

Krásné vodní dílo nám od minulé soboty vzniká v přírodním mokřadu na kraji lesoparku za Fučíkovým (v zatáčce u zrcadla). Dnes již je malý obdélníkový prostor odbahněn, vyčištěn a zaplněný vodou.
Nevzhledné zákoutí je momentálně od cesty označeno páskou, aby náhodou nedošlo ke skluzu neopatrných zvědavců do vody. V brzké budoucnosti zde bude vysazen pás keřů, aby tak bylo vytvořeno příjemné a bezpečné zákoutí. Na rozdíl od umělých mokřadů zde můžou být nasazeny i ryby a tak budou mít mladí rybáři, kde lovit. A v zimě (pokud bude zimnější než ta letošní) mají křídlovičtí kluci a děvčata kde bruslit. To všechno jsou pozitiva aktivity, kterou si obec na toto volební období naplánovala a v posledním roce čtyřletého cyklu i plní.

                   Ladislav Nevrkla

P.S. Tady zatím lochnesska plavat nebude. Ale za pár let, kdo ví ....!




4 komentáře:

  1. Dobrý den,jejda nestrašte opět s lochneskou.Co se týče ryb nebude to dlouho trvat a věřte že tam budou jen doufám že se rádoby rybáři k nim budou chovat uctivě jak se patří k živému tvoru a taky k okolí.SA

    OdpovědětVymazat
  2. Tou lochnesskou myslím nějakou větší rybu :-)! Jak píšete, určitě tam brzy budou nějaké nasazené a třeba se některé podaří do Vánoc "zlochnesskovatět"! O našich rybářích nepochybuji, ty máme kvalitní a zodpovědné a jsem přesvědčen, že spíš pomůžou s úpravou okolí i jeho údržbou. Jen jsem si nevšiml, jestli je tam někde něco na odpadky. Jak znám mladou generaci, odpadne jim od ruky skoro všechno, ale při ohýbání ta záda tak bolí :-( ... (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Já také myslel nějakou větší rybu jen sem navázal na zmiňovanou lochnesku v jiném příspěvku z Křídlovic.SA

    OdpovědětVymazat
  4. Je hezké, že se rybníček vrátil opět do dobrého stavu, který tu kdysi dávno byl a my tu v zimním období, za dob našeho mládí a hlavně dětství bruslili a klouzali se. Prostě jsme si užívali rybníčku, jak se dalo a hlavně jsme byli maximálně, i s tímto spokojeni. (me)

    OdpovědětVymazat