středa 26. února 2014

Ples v božické Opeře (pův.23.2.)

Ten titulek mě napadl už v sále božického kulturního domu, když končil úvodní blok programu letošního 4. ročníku školního plesu.
Nádherná atmosféra, velmi působivá výzdoba, společenské oblečení, plný sál, přísálí, předsálí, bar i jídelna, bohatá tombola čekající na výherce, pořadatelky sledující s napětím, jak to letos dopadne, a návštěvníci, kteří zaplnili stoly do posledního místečka.
Sám jsem letos shlédl pouze tradičně nejočekávanější část plesu, a to předtančení (původně jsem zde napsal "polonézu"). Za sebe můžu říct,že se mi líbilo a velice přispělo k navození vysoké společenské úrovně, kterou se doufám podařilo udržet po celý ples. Pořadatelům z řad Sdružení rodičů, božické škole i všem, kteří akci podpořili finančně či materiálně patří dík, že jediný letošní božický ples zanechá pozitivní stopu v historii božických společenských akcí. Díky.

               Ladislav Nevrkla





61 komentářů:

  1. Ples v božické Opeře? Ples je ples a né rockový dejchánek.Hrát ve 22:00 Kabáty a jiné,nic proti.Kam se poděla moravská klasika?M.Jačianský

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic proti, ale které z moravských klasiků máte konkrétně na mysli ?

      Vymazat
    2. Každý nemusí Evu a Vaška, pane Jačianský!!!!!

      Vymazat
  2. Polonéza? to ale nemyslíte vážně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co se nelíbí? lidi jsou pořád jen s něčím nespokojení

      Vymazat
    2. Mohu se zeptat kolikrát jste něco takového nacvičil???

      Vymazat
  3. To máte stále chuť něco kritizovat? Chtěli jsme mít polonézu trochu jinou než ostatní a myslím, že se nám povedla!
    Nebylo lehké to secvičit. Moc bych chtěla poděkovat sdružení rodičů a našim paním učitelkám.
    Čekali jste snad, že si patnáctiletí puberťáci vyberou na nástup dechovku? Jdeme s dobou, ne?
    Omlouvám se za drzost, ale toto opravdu naštve...a to píšu za celou naši 9. třídu.
    A. Koledová


    OdpovědětVymazat
  4. Já prostě zopakuji ještě jednou, proč jsem měl z letošního školního plesu - přestože jsem vlastně viděl pouze úvodní hodinu - mnou popsaný dobrý dojem. A vlastně to za mě všechno řekla paní učitelka Koledová. Tu atmosféru klidu a pohody potřebujeme všichni a ta tam byla rozhodující! Líbilo se mi, že nikdo nervózně nelítal, nesnažil se cosi zachraňovat. I na olympiádě v Soči se na úvod nerozsvítil jeden kruh. No a co? Tak to v životě chodí. Fakt se mi předtančení, výzdoba i společenská úroveň plesu líbily. A o hudební stránce akcí se v Božicích diskutuje, co já tady bydlím. Jenom si vzpomínám, že když kdysi před léty vzali myslivci na ples vynikající dechovku Stráňanku ze Strání, "tísnilo se" nás na sále do stovky. Dneska už myslivci ani ples nepořádají. Taková je odvrácená strana mince! (lan)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla bych jen upřesnit, že výše zmíněný příspěvek do diskuse jsem nepsala já, ale moje dcera, která se se svými spolužáky polonézy účastnila. Její rozhořčení však chápu. Kdyby byly polonézy rok co rok stejné, bude tu zas pro změnu někdo brblat, že je to nuda. Buďme rádi, že máme mládež ochotnou udělat něco pro obecní život a važme si toho. Třeba nám roste nová generace, která to tu změní k lepšímu. A to je dobře, ne? Hana Koledová

      Vymazat
    2. Omlouvám se dceři Adéle, úplně jsem přehlédl písmenko A. před příjmením. Fakt budu rád, když nám tady nastoupí mladá a odvážná generace, která chce něco dělat, dělat to po svém a jinak. Nebyli jsme kdysi jiní! Tanečníkům z devítky a osmičky přeju, ať se nenechají diskuzí nijak otrávit. Aspoň budou odolnější, když zazní jiný názor. (lan)

      Vymazat
  5. Ale my jako žáci co jsme tančili polonézu nemůžeme za to jaký nám přivezli muzikanty, to se za to na nás nemůžete zlobyt.

    OdpovědětVymazat
  6. Proč nezkusit něco nového? Potlesk lidí i následné reakce mluví za vše. Většina říká že je dobré jít z dobou ale když se někde objeví něco nového, nadává na to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hudba k předtančení se mi vůbec nelíbila. Když je to ples, má být polonéza polonézou. To je můj názor.

      Vymazat
    2. Jde vidět, že nemůžete vystát něco nového, jak už tady bylo psáno, mě osobně se to prědtančení líbilo

      Vymazat
    3. No tak to nenazývejte polonézou! nazývejte to jen vystoupením! a bude to OK ne? pokud se hudba nelíbila příště doporučuji špunty do uší nebo vyhodit lístek a jít jinam, než pak kritizovat snahu. S pozdravem Adam Vařeka

      Vymazat
    4. Adam má pravdu! Už jsem to opravil i ve vstupním článku. (lan)

      Vymazat
  7. Dovolila bych si také náš letošní školní ples okomentovat. Já osobně a pevně věřím , že i mé kolegyně ze sdružení rodičů jsme maximálně spokojené. Letošní polonéza úžasná. Dynamická hudba , skvělý výběr skladeb a vystoupení co má příběh, luxus. Děvčata jak princezny, hoši sice nesmělí, ale s kouzlem džentlmena - co dodat, velký obdiv před uměním poskládat sestavu pro paní učitelky. Jestli se Vám polonéza nelíbila tak zkuste naše dětičky odtrhnout od počítače a nacvičit s nima nějakou tu ,, klasiku,,. Přála bych Vám nakouknout na hodinu nácviku , já osobně bych asi seděla na Mírově. Ted´ vážně , myslím si a považuji letošní uvedení našich převážně devátáků do společnosti za velice zdařilé a více než důstojné. A kapelu komentovat, jen ty přestávky mohly být kratší a vešlo by se i více známější hudby. Ale to je zase na nás, abychom měli příště co zlepšovat. Má-li někdo potřebu kritizovat , většinou ten kdo nic nedělá a sedí doma na ,,zadku,, mohl by si také zkusit něco zorganizovat, termínů pro nějakou akci je dost.
    Takže naše pubertální dětičky nenechte se odradit a přeji Vám, aby jste si dlouho pamatovali Váš kouzelný večer. Jana Pavlíková Urbánková

    OdpovědětVymazat
  8. Všeho moc škodí, ty prvky co žáci používali samostatně byly pěkné, ale dohromady mi to přišlo přeplácané. A nevím, jestli Vám přijde vhodné, aby se na školním plese hrála píseň jako např. Divokej Bill - Plakala,atd. Líbí se mi takové písničky, ale na tuto akci se moc nehodí. Jasně mladí to berou jinak, ale až budou v mých letech, změní názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano přesně tenhle ples byl pro mladé!!!! Tak jim ho nekažte!!!!

      Vymazat
  9. Něco nového? Tady nic nového nebylo. Je to míchanice všeho možného .......! Kombinovat slavnostní vznešenou polonézu z pop music, mazurku a prostná cvičení, to je prostě děs a běs. Je to jako když pejsek s kočičkou vařili dort.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo Vás na plese nedržel, ale očividně jste zůstal. Na čí straně je tedy chyba???

      Vymazat
    2. Ten kdo to jsem napsal ví kde je chyba, proto píše anonymně hrdina.
      Kdyby jste to měl vymyslet vy, tak to by byl teprve děs běs.
      A přirovnání pejsek a kočička je trochu divné ne?? Protože pejsek a kočička dělali dort a na Polonéze se tančilo, jestli jsem viděl dobře, žádnej dort nedělali.
      P.S. Když jste tak chytrý/a dort se nevaří, dort se peče.

      Vymazat
  10. Jakýkoli ples má zůstat plesem tudíž s noblesou.To co sem viděl na videu se mi sice líbilo ale patřilo by to spíš do ČS má talent a né na ples.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komentujete něco co jste viděl na počítači???

      Vymazat
    2. Nechápu co je na tom divného.Od toho snad jsou videa a počítačová doba.Bohužel nemám tolik času abych mohl být všude živě.

      Vymazat
  11. Já nevím,nemáme náhodou moc vysoké požadavky?Já souhlasím spíš s těmi,kterým se letošní ples líbil.I se všemi výhradami. XYZ

    OdpovědětVymazat
  12. Ti co kritizují jsou většinou Ti co nic nedělají.....a není hlavně za nimi nic vidět!!!!! Buďte rádi, že se na božické škole tohle dělá.Jsou školy , kde o polonéze nemají ani ponětí!!! V.J.

    OdpovědětVymazat
  13. No jo no,kritizovat jde každému ;) ale co takhle se prvně dojít kouknout na ten ples a vidět to naživo? To je teprve něco, ta atmosféra a všechno..prostě z videa toho moc nevíte..neříkám,že je video špatně, ale opravdu je lepší to vidět naživo. Trpělivost paní učitelky Juřicové a Szaboóvé obdivuji, to co vymysleli je fakt super a hlavně kolik tomu věnovali času!!! Tak to nebyla klasická polonéza, no a co...život je o tom, aby jsme vyzkoušeli i nějakou změnu, ne?!

    OdpovědětVymazat
  14. Chtěla bych pochválit naši mládež za krásnou moderní polonézu která se mi moc líbila a některá děvčata jsem nemohla poznat jak byli načesané a tak bych také chtěla poděkovat i mamkám a kadeřnicím které se činili a bylo to jako v pohádce.Podívejte se i na jiná vystoupení ze školních plesů jinde v okolí a uvidíte že jsme IN...

    OdpovědětVymazat
  15. Mně se letos teda polonéza vůbec nelíbila.A prosila bych,aby si všichni své nározy na tento komentář nechali.Je to jen můj názor.

    OdpovědětVymazat
  16. Že se žáci s učitelky snažili zmodernizovat tradiční předtančení na školním plese, měli určitě s dobrým záměrem. Není to tak dávno, co jsem nacvičovala na ples polonézu i já. Ale je pravda, že letos, se to trochu přehnalo. Začátek,že žáci přišli na písničku ACDC bylo přehnané. Představování žáků, to musím říct, že se povedlo. :) Ale nemějte mi za zlé, když řeknu pravdu, že se smíchalo několik tanečků dohromady na písničku tomu absolutně nevhodnou. Promiňte ale tancovat kroky z mazurky na moderní písničku od P!nk, je moc! :D A další... vypočítavali jste si ty kroky když jste tancovali válčík ?! Jak žáci mohli tancovat na písničku, kde jim to nevycházelo na raz,dva, tři ?! To bylo první, čeho si snad každý, kdo umí tancovat všiml. A druhá část.. Řekla bych, že ta se i povedla, jen kdyby se tam nedaly ty deštníky.. to bylo přeplácané a děvčata se ani nedomluvily v které ruce drží deštník, takže to trochu zkazilo dojem. Snaha žáků a učitelů se počítá. Když už si tady každý říká názor, říkám já svůj. XXX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jste tedy měla ponézu i Vy, určitě si vzpomínáte na nervozitu,které byla nesnesitelná, ušněrovaný korzet a bolavějící nohy z bot, které máte už dobré 2 hodiny.... Prosím zamyslete se nad Vaší polonézou a řekněte si kde jste Vy sama udělala chybu.... a potom možná budete schovívavější a uznáte ,že v tom nejsme sami.....Ž.9třídy

      Vymazat
    2. A ještě mimochodem, každý deštník je práce na cca 3 hodiny. Spočítejme si tedy kolik hodin musela paní učitelka Szabová nad tímto strávit jestli-že bylo 12 párů???? Dopočítáte se k nádhernému číslu 36, což je více než jeden den! Moc jí za to děkuji a obdivuji její precizní díla...:)
      Tady máte můj názor....Žákyně T.S.

      Vymazat
    3. Ty deštníky, jste si právě mohli odpustit. ;) A ona by neztratila 36 hodin, jak tady píšeš.

      Vymazat
    4. Zkusili jste něco nového a dopadlo to jak to dopadlo. Jedním způsobem hezké, druhým přeplácané. A stále se tu oháníte jak je těžké něco natrénovat....ani se nedivím, že tu žáci píši, jak to pro ně bylo těžké, když tam toho měli až moc! ;) Jak se říká, v jednoduchosti je krása. A že žijeme ve 21. století ? Páni, jak překvapivé.. už od začátku, si žáci dávají do svých předtančeních moderní písničky, jen se podívejte na minulé roky. Tak bych se ani neoháněla tím, že to chtěli zmodernizovat. Kdyby to tak nepřehnali, udělali by líp. :) Říkáte, že berete kritiku, ale přitom tady napadáte a urážíte jen ty,co řekli svůj názor na váš ples. Uvědomte si, co píšete. Bývalý žákyně školy

      Vymazat
  17. Moderní věci jsou fajn,ale když polonéza bývá klasická, mám z ní i husí kůži a skleněné oči,.. Letos jsem však tento pocit nezažila. Byla jsem zklamaná. PS : ACDC raději na nějaké to půlnoční překvapení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolik polnéz jste s prominutím nacvičila????

      Vymazat
  18. ..mně se to osobně moc líbilo! Ať to byly kroky z mazurky na Pink, nedopočítané doby u valčíku,.....každý máme právo na chyby! Je to lidské! Ale proč kazit radost deváťákům?! Kdyby se jim to nelíbilo a nechtěli to tancovat, tak to netancují! Kdyby měli námitky, ozvou se, proberou to s učitelkami a změní to! Kdyby tancovali klasiku, jsou znudění, znechucení,... - nebavilo by je to! Takhle si to aspoň užili - tak proč jim to brát? Proč je raději nepochválit a neocenit jejich snahu?
    Souhlasím s Janou Pavlíkovou Urbánkovou! Až Vy, ti kteří máte tolik připomínek, zvednete zadky a uděláte pro obec nějakou podobnou společenskou akci, tak byste až pak měli být těmi, co kritizují a ,,sdělují pouze své názory"!
    Můj názor je ten, ŽE KAŽDÝ MÁ PRÁVO TANCOVAT NA CO CHCE A JAK CHCE! Pokud se to někomu nelíbilo, měl vstát a odejít odtud - nikdo ho tam přeci nedržel!
    Doba je jiná než před padesáti lety, doba se mění a je někde už úplně jinde....a dělat furt stejné polonézy dokola?? Vždyť by to byla NUDA!!
    Takže Vás prosím - nechte si své kritiky jak už kroků, tak přeplácanosti tance s deštníkama, či výběrem písní, a buďte ohleduplní vůči našim deváťákům - nic takového cvičit nemuseli! Bylo to pro přeci pro nás a pro nikoho jiného!
    Tak aspoň za sebe : deváťáci, šli jste s dobou a klobouk dolů! Bylo to sice domotané všechno dohromady, ale no a co?! BYLO TO ORIGINÁLNÍ A MNĚ SE TO OPRAVDU LÍBILO! Takže Vám moc děkuji za krásné vystoupení a rozhodně se nenechte rozvyklat předešlými ,,názory" ( kritikami ) ! ;) Karin Šiková

    OdpovědětVymazat
  19. opět se mi potvrdilo, že v Božicích se lidi za své negativní názory nepodepíší. Ať už se jakýkoliv člověk snaží postarat a uspořádat nějakou akci, vždy je zkritizován anonymem na vašich stránkách. Z toho tedy usuzuji, že k ničemu jinému tyto stránky neslouží :( milí tanečníci a tanečnice, z kritiky si nic nedělejte, byli jste suproví, a pořadatelúm přeju spoustu úspěchú do dalšich akcí ;) Michal Topolčan

    OdpovědětVymazat
  20. Nikdy nebyly takoveto ohlasy na skolni ples. To, ze letos k tomu ma tolik lidi pripominky ma asi svuj duvod! Ze si to uzili ?! Celkove to bylo pekne.. ale absolutne nesehrane a preplacane.. ucitelky chteli dat moc veci do jednoho. A promin te, ale vim, ze nektere zakyne se zabyvaly tancem... tak to nepoznaly, ze nejdou do hudby ? :-D

    OdpovědětVymazat
  21. Vždyť je to mládež,někteří z nich vystupovali úplně poprvé a k tomu před tak velkým publikem.Mají můj obdiv.I paní učitelky za nácvik.Sama vím,jak je těžké něco vymyslet a nacvičit s dospělými lidmi,natož s dorostem.95% publika bylo nadšeno a ten zbytek má asi jiný vkus.Pokrok a ani vkus v hudbě nezastavíme, polka a valčík již není pro tuto mladou generaci,když je k tomu rodiče nevedou,paní učitelky s tím nic nezmůžou.Hlavně, že je ten nácvik bavil,nemusel je nikdo nutit.Kritizovat umí každý.A klidně se pod to podepíšu.Bohumila Topolčanová

    OdpovědětVymazat
  22. Proč se většina z vás skrývá pod Anonym?! Bojíte se snad?..sakra když kritizuju,tak aspoň pod svým jménem ne!..Já si tak říkám,že tady se necení snad ani snaha! Snažíme se, aby se v letošním kalendáři v Božicích objevil aspoň jeden společenský ples, a Vám se furt něco nelíbí! Klasika je už ohraná, většina z vás asi nejde s dobou..copak nevíte, že jsme v novém století?! Děkujeme za chválu, kritiku taky berem,ale uvědomte si, vy co kritizujete, že to není tak lehké něco takového natrénovat!..9.třída

    OdpovědětVymazat
  23. Vážení deváťáci, vím, že vás těch několik kritických názorů mrzí, ale uvědomte si jedno velké pozitivum, které v tom celém diskutování trochu zapadá: O tomto školním plese se mluví jako nikdy před tím!!! Člověk sedne a napíše, jenom když cítí silný důvod nebo nějaký impuls. Plno lidí mi říká, že by něco taky napsali, ale že to neumí, že jim to nejde! Tak píšou ti, kteří ví, jak na to! Já si vždycky cením těch, kteří se podepíšou, ale občas rozumím i těm, kteří svoje jméno nebo nick prostě z nějakého důvodu nepřipojí. Berte prosím proto jako rozhodující ty názory, které jsou podepsané! (lan)

    OdpovědětVymazat
  24. Vážení kritikové,kritika je nejsnadnější věc,že? Kdo z vás něco podobného podstoupil? Už jste někdy tancovali před publikem, nacvičovali něco s dětmi,ha? Teď odpovězte!Ráda bych viděla vaše vystoupení, místo toho, aby se někdo zamyslel nad tím, že všechno co bylo odtančeno se museli děti naučit,učitelé ve svém volném čase vymyslet a těm dětem se věnovat, to z vás kritiků už nikdo nevidí.Vždyť tady vůbec nešlo o to,aby bylo všechno jak z taneční školy, ty děti to tancovali jak nejlépe uměli a snažili se měli radost.Byl to jejich první ples, těšili se, semkli se v kolektivu a hlavně ukázali, že nejenom internet a vysedávání u počítače jsou právě in.Já osobně všem děkuji a nejvíce učitelům za pěkný večer, všem těm lidičkám, kteří se na plese podíleli za kus práce, kterou odvedli.A že tancovali na různé skladby a co?Měli snad tancovat na Rusalku?Všem lidičkám co se na polonéze a tancování podíleli vzkazuji "nehled´te na kritiku, vaše pocity jsou důležitější"!! :-) Můj dojem z plesu SUPER byli jste báječní.A kritikům - zamyslete se nad svoji kritikou, každý měl možnost volby zůstat nebo odejít!!! Zdravím Opletalová Bronislava

    OdpovědětVymazat
  25. Děkujeme za slova chvály a uznání. To nemluvím jen za sebe , ale i za celé sdružení rodičů, které ples pořádalo. Příští rok bude školní ples v lednu, tzn. že ten kdo nebyl spokojen s naší prací, nám může ukázat tu svoji. Rády se příjdeme podívat jak se to dělá. Nám se náš ples líbil a jsme s ním maximálně spokojené. Ještě jednou děkujeme za slova podpory, i kritika je názor, který akceptujeme ale rozhodně neřešíme. Demokracie je moc pěkná věc, ale uvědomte si , že Vaše končí tam, kde začíná demokracie toho druhého. Děkujeme za děti Jana Pavlíková Urbánková ( Sdružení rodičů)

    OdpovědětVymazat
  26. Většinou nic na internetu nekomentuju, ale pokud ano, tak se nestydím podepsat se. Je dobře že máme demokracii a každý se může projevit a říct svůj názor na cokoliv co se ho dotýká. Ale pokud už to udělá, neměl by zůstávat v anonymitě. Podle mě to dělají jenom zbabělci, nebo ti, kteří chtějí kazit radost ostatním.
    Proto osobně radím všem deváťákům a všem ostatním, kteří byli stejně nadšení jak oni, aby si přečetli jen ty kritiky, které jsou podepsané. Ostatní ignorujte; na anonymní dopisy také nikdo nereaguje.
    Gratuluju deváté třídě, že to tak zvládla a děkuju všem, kdo se na plese podíleli. Lubomír Chlup

    OdpovědětVymazat
  27. Hodně moc se mi líbí,jak bojujete za svou věc!Ta připosr....t hodně lidí mi vždycky lezla nervy.Hodně moc vám fandím.Držte a buďte sví.XYZ

    OdpovědětVymazat
  28. Příspěvek který, jsem psal nebyla reakce na nějakou polonézu ale na toho pána na podiu ten at se drží Vaška a Evy!M.Jačianský
    ......Já poslouchám metál.

    OdpovědětVymazat
  29. Každý kdo jde s kůží na trh musí být připravený unést i tu nejhorší kritiku a to hlavně od anonymů! Kdo na to nemá žaludek tak opravdu udělá lépe pokud bude sedět doma a nebude vystrkovat nos. Nestěžujte si, opravdu to nebylo pěkné vystoupení, to snad poznal každý.Tady se ale holt musíme podle některých tvářit, jaké má císař krásné šaty i když všici vidí že je nahý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkně napsané!

      Vymazat
    2. Vážený císaři, kolikrát jste šel na trh s kůži vy?! Nejlepší je zůstat anonymní...Opravdu vidím , že ten nos nevystrčíte! Ty děti nešly s kůži na trh , jak uvádíte vy , ale snažily se pro sebe něco udělat a každý dobrý počin zřejmě musí být po zásluze odměněn.Jak se ukázalo kritika na prvním místě, pokud se vám vystoupení nelíbilo nikdo vás nenutil , aby jste ho sledoval.Ty děti si nestěžovaly pouze se snažily udělat druhým radost a dobrou věc.Opletalová Bronislava

      Vymazat
  30. To tam ty děcka mají chodit ze strany na stranu jako debilové ?? bylo to tak minulý rok a to se zase MĚ nelíbilo !!! A když se vám to nelíbilo nechtě si to pro sebe .. a nebo mám nápad hlavně pro ty " Anonymní PAKA "kteří sedí doma na prdeli na kritizují .. spláchněte si svoje kecy do ZA**LU ... Missy

    OdpovědětVymazat
  31. Dobrý večer všem, nám se polonéza opravdu moc líbila i slzička ukápla. Vše krásně sladěné, dekorace i taneční páry, kterým to moc slušelo. Děvčata jak princezny v nádherných robách, chlapci elegantní kavalíři. Přes počáteční trému, zradu techniky, vše zvládli perfektně a proto patří všem, tanečním párům i paním učitelkám velký dík za krásný zážitek. Myslím, že můžeme být na své děti právem pyšní. A Vám všem účinkujícím- dokázaly jste nám, že se umíte chovat dospěle a držet při sobě. Ještě jednou velký dík, hlavu vzhůru i negativní ohlas je také ohlas a je vidět, že jste zaujali, což bylo slyšet z hlasitého aplausu. Martina a Marie Hoffovi

    OdpovědětVymazat
  32. Zdravím. Jsem žákyně 9. třídy - (píšu zde sama za sebe i část kolektivu třídy). Děkuji/děkujeme, za Vaše názory. Jsou kladné i záporné, čehož si vážím/vážíme. Jak už se tu probíralo, rok co rok se mládež snaží vyjít s moderní dobou - co se týče tance a hudby. Vždy na světe bude něco, co se někomu (ne)bude líbit. Takový je už život. Tréma, nervozita, bolavé části těla, atd.. -> vše je součástí jakékoliv premiéry, kterou si prožije každý. *Pro obecenstvo: Děkuji/děkujeme za vaše názory, ale nemyslíte, že některé byly až moc přehnané (přísné). Vždyť jsme přeci jenom ještě děti (začínající mládež). Některé věci si pořád bereme vážně. Své kritiky, by měl člověk projevovat trošku důstojně. A ne hned po někom vystartovat s urážkami: ,,Polonéza, to si děláte srandu..''. Berte prosím i na nás ohledy. Pokud se divíte, jak se bráníme vašim komentářům (hrubě), nedivte se prosím. Jak se z lesa volá - tak se z lesa ozývá. *Pro žáky 9. třídy: Připusťme si i nepříjemné názory mládeži. Každý měl v něčem pravdu. Nemysleme si o sobě, že to bylo perfektní (i když bychom si to přáli). Většinou žádné úsměvy, sem tam nudné pohyby těla a občasné nedodržování rytmu. I já sama na tom mám vinu. Obtížné bývá, si ji připustit (každý sám svou chybu). *Byl to jedinečný večer (pro nás), proto doufám, že jste si ho POŘÁDNĚ UŽILI! Vzpomínky se nám budou postupně ztrácet, ale od čeho jsou přeci záběry ze školního plesu na Youtube, nebo fotografie na sociálních sítí..?! Vzpomínky jsou vzácné, tak si je nekažme. Ples byl ples. Líbil/nelíbil?! Čert to vem! Svět se kvůli tomu nezboří. Děkuji. :) - E. KUNOVÁ

    OdpovědětVymazat
  33. Myslím, že lepší článek na uzavření diskuze snad ani být nemohl. Já jsem svůj názor vyjádřil v úvodním článku i několika komentářích (značka -lan-). Těch přísně hodnotících (až pro aktéry urážlivých) bylo minimum. To víte, že jsem zvažoval, jestli je mám pustit do éteru. Stalo se. Většina diskutujících pak snesla důkazy o tom, proč se nám letošní ples líbil, proč si ceníme účinkujících i jejich vedoucích (paní učitelek a pořadatelů) a proč jsme přijali a nezveličovali odchylky od čehosi tradičního či drobné chybičky. Sám jsem nazval tento ples Plesem v Opeře, abych zdůraznil fakt, že od samého vstupu do sálu na nás dýchla nějak více slavnostní atmosféra než obvykle. Potěšilo mě, že to tak vnímala většina přítomných. Hlavní pořadatelka Jana uvedla, že příští rok bude 5. školní ples v lednu 2015. Už teď se můžeme těšit. Určitě bude zase něčím jiný, zase bude mít svou atmosféru a zase vzbudí vášně. Vždycky se hodně mluví o tom, co za tu diskuzi stojí. Tak to vnímám já a všem aktérům letošního školního plesu velmi děkuji. Věřím, že se podobného ocenění dočkáte i z jiných veřejných obecních zdrojů. Ladislav Nevrkla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Nevrklo, uzamkněte prosím již tuto diskuzi, myslím si, že tančícím se dostatečně ukázala božická povaha a jak vidíte z jejich komentářů je jim to moc líto. Bylo to jiné, bylo to krásné a byly to hlavně naše děti. A příští rok? Kdoví ... jestli vůbec bude chuť něco pořádat. M.Babčanová

      Vymazat
    2. Již jsem to naznačil ráno, ale jeden upřesňující příspěvek jsem považoval za dobrý k uzavření diskuze, což tímto tedy činím. Věřím tomu, že chuť pořádat zase bude. Pozitivní ohlasy výrazně převyšují a z toho je třeba vycházet. Jako autora příspěvku mě ale ta vzedmutá vlna emocí hodně překvapila! V obou směrech. (lan)

      Vymazat
  34. Páni :) já nevěděl že jsme si najmuli tolik kritiků a že tady je tolik profesionálů ... To vystoupení nemělo být téma pro hádky a kritizování! ;) Jak malé děti. Vím že to zní vtipně od někoho komu je 15 ale já se aspoň chovám přiměřeně ke svému věku, to se o všech tady říct nedá. A.Vařeka

    OdpovědětVymazat
  35. Tuto diskuzi znovu neotevírám, pouze na přání pořadatelů přidávám odkaz na video, které zachycuje předtančení v plné verzi a které najdete na https://www.youtube.com/watch?v=BYrNvsiIBos. (lan)

    OdpovědětVymazat
  36. Ještě jednou opakuji, že jsem diskuzi k tomuto tématu uzavřel. Diskutovat se dá na jiných sociálních sítích. (lan)

    OdpovědětVymazat