sobota 19. dubna 2014

Retro: Do roka a do dne Citróni vyprodali Božice!

Stalo se to přesně před 28 (a 29) lety. Do téměř novotou vonícího sálu božického kulturního domu zavítala v té době jedna z nejpopulárnějších rockových kapel tehdejšího Československa, ostravská skupina Citron.
Na první koncert v Božicích dne 19.4.1985 (400 návštěvníků) navázala přesně za rok - 19.4.1986 - nezapomenutelným vystoupením! Tisícovka návštěvníků se tísnila v sále, který byl upraven již tenkrát pro poslech "na stojáka". Jinak by se ani tolik lidí do sálu nikdy nevešlo. Pětice muzikantů řízená kapelníkem - bubeníkem Radimem Pařízkem (dnes majitel televizního multiplexu 4) se zpěvákem Standou Hranickým a veleúspěšným albem Plni energie v zádech rozbouřila božický sál nevídaným způsobem.
Jako pořadatelé můžeme být rádi, že koncert proběhl v mezích dobré zábavy, dneska bychom si asi něco takového nelajzli. I když v Božicích jsme těch zdařilých akcí v té době pořádali docela dost. Srovnal bych to s dnešním ohlasem hasičských fašanků posledního období.
Podle našich informací měli hrát Citroni v sobotu 19.4.2014 v Boomerang Clubu v Hlubokých Mašůvkách, takže zase na Znojemsku. Pokud tomu tak bylo, tak to určitě byla bomba jako tenkrát u nás v Božicích. I když kytarista Jindra Kvita a zpěvák Standa Hranický už mohli hrát a zpívat pouze z kůru nebeského.

                 Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat