sobota 5. dubna 2014

Žehnání nového hasičského vozidla v Boroticích

Malou slavností se stalo žehnání nového hasičského vozidla pro SDH Borotice v sobotu 5.4.2014 konané od 10 hodin na prostranství před nedávno rekonstruovanou hasičskou zbrojnicí.
Mezi gratulanty nechyběl velitel OÚ Znojmo, HZS JmK plk. Ing. Ján Novosad, Václav Kondler, vedoucí okresní odborné rady velitelů OSH a desítka dalších zástupců odborné rady velitelů, výkonného výboru OSH Znojmo a hasičského okrsku. Všechny přivítal borotický starosta Zdeněk Bobok a velitel SDH Borotice Martin Kresan. Vlastní žehnání měl na starosti oleksovický administrátor jáhen Mgr. Petr Šmeral a klíče od vozidla Ford Tranzit převzal starosta SDH Borotice František Opletal.
Návštěvníci si poté prohlédli nejen vozidlo, ale i vnitřní prostory hasičské zbrojnice a technického zázemí. Příjemným zpestřením bylo grilované prasátko, uzená žebra, občerstvení všeho druhu a hlavně hloučky a skupinky přátel, známých a vlastně všech, kteří se chtěli potkat a chvilku se dobře pobavit.
Borotičtí hasiči mají nyní velmi kvalitní zázemí (v půdních prostorách už se rýsuje hasičská klubovna) a jako jedni z mála aktivních spolků v obci si určitě zasluhují nejen poděkování, ale i podporu a pomoc v další aktivní činnosti. A to nejen na poli profesním (zajišťují požární ochranu i pro Čejkovice), ale i kulturním a společenském při pořádání fašanku a dalších akcí.

      Ladislav Nevrkla
































1 komentář:

  1. To do zlatova grilované prasátko udělaly Jatka Borotice! Masíčko měkoučké, prostě mňam ...

    OdpovědětVymazat