středa 30. dubna 2014

Volby: Před námi ty evropské, připravují se senátní a komunální

Rok 2014 měl být supervolební, "díky" loňským předčasným volbám je pouze volební. Na Znojemsku však půjdeme ke trojím volbám pravděpodobně třikrát. S volebními plakáty už se můžeme potkat i v Božicích.
Eurovolby lidi zatím nikdy moc neoslovily, doma jsme v názoru rozpolceni. Já si myslím, že v Božicích přijde více než 20% voličů, můj domácí oponent tvrdí, že jich bude méně než 20%. Uvidíme. Výlepovou kampaň dělají zatím prakticky jenom komunisti. Stejně tak se tato strana pokouší využít májových dnů, aby své kandidáty prezentovala na veřejných akcích. Ostatní strany volí spíš jiné formy kampaně, hlavně po sociálních sítích facebooku a twitteru. Tak se necháme překvapit, co zabere víc.
Daleko zajímavěji se vyvíjí boj o jediný post senátora za Znojemsko. Zatímco komunisti se přou, kdo by za ně měl kandidovat (okres chce P. Krátkého, pražské ústředí M. Bayerovou), objevili se tento týden tři daleko zajímavější a kvalitnější kandidáti: lidovecký šéf na Znojemsku J. Němec z Přeskačí, nezávislý kandidát v dresu ČSSD, prorektor znojemské vysoké školy P. Štohl, a především zkušený komunální politik, gynekolog Karel Podzimek v barvách ODS.
A nepsal bych tuto glosu, kdybych neměl důvod. Karel Podzimek je můj spolužák ze znojemského gymplu, člověk, který má jasný názor a jasnou vizi. Je to proto můj kandidát do Senátu, ať si tady na Znojemsku kandiduje, kdo chce!
                         Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Dnes v Božicích poprvé zasedala volební komise pro volby do Evropského parlamentu.Členové komise složili slib a zvolen byl i předseda volební komise. Prakticky zůstalo vše jako při posledních (loňských) volbách. Až na jedinou výjimku tvoří komisi mladí členové. To je potěšitelné. I tady je třeba přepřáhnout. (lan)

    OdpovědětVymazat