pondělí 29. února 2016

Fotohádanka: Takoví jsme byli ...

Podle oblečení, účesů a delších vlasů
u kluků jde o počátek 70. let
Dneska jsme všichni chytří a předháníme se v tvrzeních, co a jak tenkrát bylo. Moc se nám nechce přiznávat, že jsme taky pochybili, že jsme se podřídili a že jsme "šli v řadě", abychom si nekomplikovali život. Bylo nám 13, 15. 17, 19 .... let a doba byla taková.


Na to, co bylo, když jsme byli mladí, hodně vzpomínáme a připomínáme si spíš to lepší než to horší. Tenkrát jsme ani dost dobře různé věci nevnímali tak, jak byly ve skutečnosti myšleny. Tak bychom se na tehdejší dobu měli dívat a ze svého "ostrozraku" slevit. Moc se mi líbí, jak třeba na tu dobu vzpomíná můj vrstevník herec a muzikant Oldřich Kaiser nebo o deset let starší folková a rocková legenda Vladimír Mišík.
Tak to má být a takhle to tenkrát bylo, jak píše k této fotografii její majitelka: "Byla to literární pásma a přednášelo se na schůzích KSČ, svazu žen nebo při předávání občanských průkazů jako kulturní vložka."

             (lan)

1 komentář:

  1. Ano, to jsou děcka z naší třídy, přednášející Dalibor Hajdík, Milada Škárková, Vlasta Fojtíková, Majka Mišunová, Milada Hrušková a Pavel Juračka. Ve sboru poznávám Bohunku Dekarliovou, Marcelu Michalovou, Simandlovou, Lidku Komínkovou, Bohunku Brostíkovou, Svaťu a Libu Kapaňovy a Markétu Hejmalovou.

    OdpovědětVymazat