neděle 7. srpna 2016

Co nového v obcích mikroregionu Hrušovansko

Nové vedení má mikroregion Hrušovansko a nového zastupitele mají v Břežanech. Ceny za stavební parcely v našem okolí jsou různé. Potěšitelná je užší spolupráce obcí a to i na poli sportovním, jmenovitě fotbalovém.


V pátek 5.8.2016 byla provedena inventarizace a předání majetku ZSO Hrušovansko novému vedení mikroregionu. Na místo odstupujícího předsedy Ing. Miroslava Miloše byl předsedou mikroregionu zvolen starosta Velkého Karlova Ing. Bronislav Prudký, nástupce odstupující tajemnice (manažerky) Jitky Jirků se hledá. Asi bude vypsáno výběrové řízení. Na běžném účtu mikroregionu je něco málo přes sto tisíc korun. Jinak je to spolek málo funkční. Tomu taky odpovídá zdůvodnění změn: "Nesoulad starostů jednotlivých obcí".

Zastupitelstvo obměnili v Břežanech. Na post zastupitele rezignoval bývalý starosta Mgr. Josef Rebenda a jeho místo zaujal Milan Wieder, který byl třetím náhradníkem jeho volební strany.

V jedné z okolních obcí zjišťovali, za kolik se kde v okolí prodávají stavební parcely a zjistili, že Božice prodávají 1 m2 za 200,- Kč + DPH, Šanov za 260,- Kč, ale kvůli DPH budou cenu zvyšovat na 300,- Kč. Nejvyšší cenu zaplatíte v Drnholci (městys) - plných 330,- Kč. Jiřice mají 35,- kč, ale budou zvyšovat na 50,- Kč, Damnice mají 35,- Kč a Pravice 30,- Kč + DPH za nezasíťovaný pozemek. Mackovice nemají cenu stanovenou, ale zvažují jako reálnou cenu 150,- Kč.

Příští ročník soutěže DSO Niva "7 v 1" 2017 se bude konat v Břežanech.

Aktuálně jsou před námi Tradiční krojované hody v Hevlíně (13. a 14.8.) a Bartolomějské hody v Břežanech (20.-21.8.).

Kdo ještě něco zajímavého víte, napište a doplňte.
            (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat