sobota 13. srpna 2016

Fotbal: Do okresu jsme vlítli skvěle! (akt.14.8. v 19 h)

Tak vlastně nevím, za který konec bych měl dneska táhnout. Optimální sestava? Bingo! Krásné branky? Bingo! Odpovědný výkon? Bingo! My fanoušci jsme byli prvních dvacet minut jak v Jiříkově vidění. Zápas měl díky oběma týmům velmi vysokou úroveň a nás diváky výborně naladil. Z mého úhlu pohledu k tomu přispěl svým výkonem i hlavní sudí Jiří Novák.
Zápas: FCC SK Únanov - TJ Sokol Božice 1:2 (0:1). Branky Božic: Jaromír Jandásek, David Švejdík


Nastoupili jsme v této sestavě:  Honza Szabó (s novými rukavicemi) - David Švejdík (Džamp), Jiří Pavelčík, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - David Mlčúch, Miroslav Tkadlec, Karel Vávra, Jan Kudlička - Patrik Ležák (Lopík ml.), Jaromír Jandásek. Na střídačce připraveni: Luděk Janků (Hajdy), Petr Procházka (Prochy), Petr Řihák a Bronislav Juřica. Vedoucí: Milan Šperka, trenér: Miroslav Tkadlec, asistent 1: Jiří Čada.

Do zápasu jsme vlítli bez bázně a hany a hned v první minutě se v dobré příležitosti ocitl Jara. S centrem ale měl počkat ... Hrálo se rychle, byli jsme aktivnější a do páté minuty jsme byli třikrát ve vápně. "Hodně dobrý, hodně se mi to líbí," hodnotil úvod zápasu jeden z nás.
V 5´ máme první rožek a brzy na to posílá Roman "do vohně" vysoký centr. Prý "k h...u"! Ale Roman je dneska na pravém bekovi výborný. Hodně se mi líbil. A rychle si zvykl na to, že je to právě on, kdo musí vykopávat od branky. Nikdo jiný nemá takovou ránu!Na ještě užším hřišti než v Únanově mívali (to kvůli novému nařízení FAČRu) šel míč občas do zámezí, ale když šel do pole, tak to bylo vždycky k věci ...
A teď si jdu dát něco k jídlu, protože levná uzená trampská cigára připravená v zákoutí únanovského fotbalového stánku sice s láskou a dobře mně leží v žaludku, jak stará Blažková! Dávám jí dneska za tři, vážení přátelé! A těším se, co připravíme za týden u nás doma!!!

Držíme domácí permanentně pod tlakem a ti jsou nuceni často míč zakopávat. Romanova bomba byla v 9´ sražena na roh a hezké byly i Jarovy nůžky. Až ve 12´ se domácí na chvíli usadili na naší půlce. Zjistili jsme, že sudí na naše pády nebude reagovat (Honza, Džamp) a nervozitu ze sebe musel setřepat David M., který byl po úvodní čtvrthodině zbrocený potem. Ono teda nebylo hráčům co závidět, jelikož vzduch byl prosycený parami s vysokou vlhkostí, snad jsme cítili i chlór z únanovské Pohody! "Dobrej fotbal, to je úroveň!" Jen nám chybí větší přesnost, klid a možná důraz v rozehrávce na půlce soupeře. Ale bušili jsme vytrvale do dobře opevněných a zajištěných únanovských zadních řad. Velký kus práce v tomto směru odvedl na kraji zálohy Honza K. Poslední čtvrthodinku zápasu už z toho byl na ručník, ale trenér ho nechal dohrát až do vítězného konce. Jarova lehká hlavička šla vedle a pokus o vysunutí Lopíka nebyl zakončen. Zahrávali jsme i několik PVK, ale též bez finálního zakončení.
V 25´ odvracel Jura a pak Roman nebezpečný míč v našem vápně až ho nakonec chytil Honza. Dva domácí útočníci však nám zahrozili. "To smrdělo!" Nedáš, dostaneš. Perfektní centr trenéra na zadní tyčku sedl přesně na Jarovu hlavu a ten míč umístil  přesně k tyči! Ujali jsme se vedení 0:1! Zcela po zásluze.
Džampův PVK po faulu na Davida M. byl odvrácen a z rychlé rozehrávky nám domácí pořádně zatopili. Nečekaná bomba do břevna se v 28´ naštěstí odrazila před čáru. Tempo hry se trošku zklidnilo, zvláště my jsme si potřebovali trošku vydýchnout ze superaktivní hry dosavadního průběhu. Bojovalo se však o každý míč, o každý centimetr hrací plochy. Nepříjemný byl faul na davida M. ve 32´. Honza K. kopal PVK výborně a domácí gólman střelu se štěstím vyboxoval. Konečně byl taky vidět Kája, který se v naší nabité záloze do té doby trošku ztrácel. Potáhl po křídle krásnou akci, ale byl zastaven faulem. Opět kope Honza K., ale tentokrát do zdi a pak Jurovu tečovanou střelu chytá gólman.
Pak však přicházejí naše těžké chvíle. Poslední desetiminutovka první půle se hraje pod taktovkou domácích, kteří se snaží stůj co stůj srovnat skore a jít do šatny klidnější. Po rohu v 35´ na nás vyslali pěknou petelici, ale s hodně velkou opačnou falší. Faulovaný Lopík leží a je přivolána i "rychlá" v podobě našeho loňského trenéra Bruna. Výborně hlavičkuje Džamp a výborně odvrací Jura. V 38´ minul míč Zdeněk, ale výborně ho zastoupil Jura. Faulovaný je Kája, ale tlačí domácí. Kolotoč, který v našem malém vápně roztočili ve 40´ byl nevídaný a nejméně tři gólové dělovky jsme odvrátili, až tu poslední zneškodnil robinzonádou Honza! Ufff, trošku jsme se zapotili na tribuně. Potřebujeme půlku jak soli, úplně jsme vypadli ze hry. Odvracíme jeden atak domácích za druhým. "Otočíme se a znovu! Hned hned! Únany!" žene domácí do útoku divácká podpora. Konečně se Honzovi K. podařilo míč odvrátit do zámezí až k brance soupeře. Opět padá Džamp, ale píšťalka sudího opět zůstává němá. Nějak na tyto zákroky nereaguje. A tak jdeme s vedením 0:1 do šaten.




















Do druhé půlky jsme vlítli aktivně. Vybojovali jsme roh a Honzovu střelu do branky s velkým úsilím vyboxoval domácí gólman. Skvěle opět centruje trenér Mira K. a výborně spolupracovala osa Roman - Honza. Škoda, že jednu z jejich akcí Jara podběhl a hlavičkoval nad! Mohlo to být pro nás ještě veselejší. Ale i domácí pokračovali v dobrém tempu a v nebezpečných útocích. "Dobře Honzáááááá!" voláme po jednom z úspěšných zákroků našeho gólmana. A v 52´ to vytáhl na roh. Následná tečovaná hlavička šla nad.
Konečně se taky ukázal Lopík. Škoda, že Kájovi střela nesedla. A hned na to výborný obranný zákrok Zdeňka. Hra se přelévala nahoru dolu. Stále výborný fotbal, stále jsme všichni napnuti jak strunky! My i domácí.
V 57´ se v gólovce ocitl domácí hráč č.11, ale střela mu nesedla a šla mimo. Jsme pod tlakem, už nehrajeme vzadu nakrátko, ale nakopáváme. V 61´ posíláme na hřiště čerstvou sílu. Trenéra střídá Hajdy a hned má příležitost ukázat, co umí. Domácí v přemíře snahy zbytečně faulují. Obětí je Lopík (to byl dost nevybíravý faul na něj) a Honza K. V 65´ kopeme PVK a konečně jsme hru trošku zklidnili. Jenže po následném našem rohu se domácí dostali do bleskového protiútoku, Jura poslal hlavou nečekanou malou domů Honzovi a ten trošku zaskočený chtěl míč lapit skokem na zem. Přitom mu míč prošel pod tělem a  tam už neměl nabíhající únanovský hráč žádnou práci ho uklidit do naší branky. Trošku smůlovatě se domácím podařilo vyrovnat v 68´ na 1:1.
Tak jako domácí nakopla naše vedoucí branka, tak nás nakopla ta jejich vyrovnávací. Najednou jsme si vzpomněli, že jsme ještě dneska neřekli poslední slovo, že se nám chce hrát a hlavně, že se nám chce zvítězit a odvézt si z Únanova všechny tři body.
Jarovu gólovku v 69´ vykopl obránce na roh!!! Dobře hraje Lopík a vybojoval roh. A máme ještě jeden. Domácí střídají a posilují defenzívu. Honza Sz. chytá v pádu. Krásné sólo předvádí Roman. Tomu to dneska fakt sedlo. Ani jeho pád sudí nepotrestal. Budiž, my si myslíme své ... Po faulu Hajdyho kopou taky domácí PVK, ale naštěstí jde míč úplně mimo. V 77´ je opět faulovaný Kája, dobře kopnuté Jurou, ale vzadu nestál nikdo ... V 78´ se k centrovanému míči napřáhl Džamp a nechytatelnou bombou z 22 m poslal míč k levé tyči. Za hurónského řevu, jásotu a potlesku se znovu dostáváme do vedení 1:2!
Vyčerpaného Lopíka střídá Prochy a aktivně se zapojuje do hry. Po neblahé zkušenosti z prvního poločasu zůstáváme aktivní. Faulovaný je Jara a padá David M. Tempu hry přispívá i malý Pavelčík, který ochotně podává balóny za brankou Únanova. Zasloužil by si od domácích aspoň lízátko! Faulovaný je na půlce Hajdy, my už se nikam neženeme, dokonce ani takticky nestřídáme, abychom rozkouskovali hru! Takoví jsme dneska frajeři. Závěr už byla taková nakopávaná, překopávaná, zakopávaná se dvěma nepřesnými střelami domácích.

Vynikající zápas dvou vyspělých soupeřů. Nám se poprvé za dobu našeho učinkování v okresním přeboru podařilo "zlomit prokletí Únanov" a poprvé jsme tento tým porazili. Ještě k tomu na jejich hřišti. Jsem zvědav, jak okomentují zápas pro OFS a média domácí, ale myslím si, že jsme viděli velice kvalitní zápas dvou silných soupeřů, v němž zvítězila vyrovnanější sestava našich. Na úvod sezóny jsme si nemohli nic lepšího přát. A že se nás do Únanova v sobotu navečer vypravilo dost! Taky slovní přestřelka v hledišti naznačila, že se ani tady jen tak nedáme ...

V sobotu 20.8.2016 se představíme domácí publiku v zápase s FC Moravský Krumlov B. Zápas začíná v 16:30 h. Soupeře si představíme v týdnu. Všichni ale víme, že je to další z adeptů na vítězství v letošním ročníku OP.
                   (lan)























Aktuální výsledky v neděli 14.8.2016 v 19:30 h:


Za Vlasky nehrál kapitán Ondřej Matuška.









Žádné komentáře:

Okomentovat