středa 17. srpna 2016

Ocenění Regionální potravina 2016 dvěma sýrům Mlékárny Klíč

Tradiční chuť z našich krajů je moto značky Regionální potravina, kterou již sedmým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství ČR nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích.


"Kupředu Znojemsko, moravská Kubáni!". Ach, kdeže ty loňské sněhy jsou! Znojemsko, prezentované v poválečném období jako typický zemědělský okres, v němž se prosazovalo socialistická velkovýroba reprezentovaná Švrčkovým JZD Mír Práče, kde vznikla ukázková socialistická vesnice Velký Karlov, a oblast, která měla své vlajkové lodi v podnicích jako Lacrum nebo Fruta, jsou dávno pryč. Něco bylo tenkrát děláno špatně, takže když se život vrátil k přirozenému vývoji, všechny tyto vlajkové lodě zmizely v hlubinách - až na obec Velký Karlov, která však je dnes prezentována jako obec s nejhůře dostupnou hromadnou dopravou mikroregionu Hrušovansko.
Jednou z mála vlaštovek úspěšné potravinářské výroby na Znojemsku je udělení dvou cen výrobkům Mlékárny Klíč. Jsou jedinými z celého Znojemska s titulem Regionální potravina 2016 mezi 421 oceněnými potravinami v rámci celého Česka.
V těchto dnech se můžete setkat s přehlednou mapou a prezentací všech výrobků v ní. Paní Lence Klíčové, která zde Mlékárnu Klíč zastupuje, blahopřejeme a oceněným výrobků  - Čerstvý sýr letní směs a Čerstvý sýr přírodní - přejeme úspěšnou cestu k zákazníkům.
A propo: Už jste některý ze dvou uvedeným produktů ochutnali? Vsadím se, že nikoliv!!!

      (lan)





1 komentář:

  1. Gratulujeme rodině Klíčů a taky nám velice chutnají, přejeme mnoho úspěchů do dalších let��

    OdpovědětVymazat