pondělí 26. března 2018

Badatelé a milovníci historie v Petrovicích

Tak si počtěte...
Je to moc zajímavé setkání lidí, kteří mají cosi společného a kdyby nebylo aktivit rodinného týmu Grunových z Petrovic, asi bychom se potkávali jenom nahodile nebo vůbec.


Z Božic nás na ta setkání taky několik jezdí a je to pro nás všechny vždycky zajímavý zážitek. Témata jsou rozličná a každý si tam určitě najde to své. Někdo víc, někdo méně. Nestačily nám tentokrát ani dvě hodiny, tak jsme toho měli tolik na programu.
Nejvíc prostoru k prezentaci svých výzkumů dostali Martina Kvardová a Bronislav Gruna. Obojí bylo moc a moc zajímavé, ale výstupy sdělovat nebudu. Ty jsou záležitostí autorů a ti je budou jistě v budoucnu prezentovat v publikacích nebo odborných studiích. Snad jenom to, že se podařilo dešifrovat vše, co se týká erbu na pravickém panském domě může naťuknout i někoho z nás, abychom se u tohoto domu zastavili a erb si prohlédli. Snad všichni víme, kde pravický panský dům hledat. Má nové majitele a ti se konečně snaží hezkou památku zdevastovanou socialistickým hospodařením vzkřísit k životu a opravit.

           (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat