sobota 31. března 2018

Vstup se vydařil: Dvě šance, dva góly! (akt.1.4.+foto)

Míč míři k tyči - vedeme 1:0!
Velmi natěšeni jsme se šli podívat na dnešní premiéru jarní části okresního přeboru. Když to vezmu všechno jako celek, tak jsme ze hřiště odcházeli spokojení. Určitě s výsledkem a taky s tím, že jsme bojovali s nasazením a odpovědností. A taky s tím, že jsme měli několik výborných momentů, které daly zapomenout na to, co se nepovedlo.
OP: Božice A - Hostim 2:0 (1:0). Naše branky: Pavel Michalovič a Robert Lysák (Bojar).


Před zahájením utkání jsme minutou ticha uctili památku nedávno zesnulého bývalého fotbalisty, trenéra a věrného fanouška Martina Topolčana st.

Začátek zápasu vypadal hrozivě. Hosté se usadili u nás, zmatek končil naším faulem a přímákem. Naštěstí do zdi. A zase faulujeme. Ale i to jsme odvrátili, zaútočili jsme a faulováni jsme byli tentokrát my. Běžela 3´, míč si postavil Džamp, kopl perfektně za obranu, na míč si sběhl Pavel a poslal ho neomylně k zadní tyči. První pěkná akce, první šance - a vedoucí gól. 1:0.
Celý první poločas jsem zápasil s mobilem, abych naladil stránky FAČR, kvůli sestavám. Už mi vypršela kapacita a tak mi šel pomalu a bylo to na zabití. Naše hra ovšem v těch chvílích taky. Hosté byli víc na míči, důraznější, pohybliví, tvrdí. Někdy až moc. Někdo z našich dostal šlapák a nejhůř to vypadalo ve 13´, kdy se stal Kamil obětí útočného faulu nejlepšího muže na hřišti Martina Petříčka z Hostimi (č.7). Už jsme to viděli v těch nejčernějších barvách, ale Kamil to rozchodil a vrátil se po pár minutách do hry (Koleno ale není v pořádku!). Hosté se však znovu nebezpečně pohybovali na naší půlce. Až ve 24´  jsme znovu zaútočili a hru vyrovnali. Pozičně však jsme na tom byli dobře, až velmi dobře. Výborný Vojta v bráně (prý toho neměl moc na práci, říkají jiní :-)  ), stoprocentní Kamil, výborný Džamp, Pavel, Lovec, neúnavný Honza dřel až do konce zápasu (podle jednoho z hostimských hráčů náš nejlepší hráč) a pohotový Bojar. Ale vlastně nezklamal nikdo. I střídající Lukáš vnesl do hry bojovného ducha. Asi to všechno bude v dobré atmosféře a týmovém duchu, s nímž jsme na jaře vstoupili do soutěže. Kéž by nám to všechno vydrželo až do konce soutěže! Kolem 35´ jsme kopali tři rohy za sebou. "Tři rohy, penalta!" vzpomněl si kdosi na pravidlo z našich dětských let!!! :-). A hned na to ještě jeden, škoda, že Bojarova hlavička  minula svůj cíl. V první půlce bylo na naší straně málo důrazu, tvrdosti a občas i přesnosti. Ale vedení jsme udrželi.

Sestavy mi na mobilu naskočily, takže ta naše: Vojtěch Bačo - Pavel Michalovič, Kamil Kalina, David Švejdík - Zdeněk Chrenovský - Jan Kudlička, Evžen Egner, Karel Vávra, David Mlčúch - Martin Vrba, Robert Lysák. Na lavičce Lukáš Hrobár, Luboš Šenkeřík, Bronislav Horáček, Martin Topolčan, Bronislav Juřica. Vedoucí mužstva Jiří Čada, trenér Bronislav Juřica, asistent trenéra Michal Hrubý, hlavní pořadatel  Jiří Himal. Občerstvení: rodina Jiřího Himala a Michal Topolčan. Vše výborně zajištěné.
Hlavní rozhodčí Tomáš Večeřa. Pán na hřišti, výborný, jasné verdikty, do rozhodování si nenechal mluvit. Velmi dobře mu asistovali Artur Coufala a Oldřich Taflíř.
Tým Hostimi byl víc na míči, ale ze hry nečišela radost a za celý zápas si nevytvořili prakticky žádnou gólovku. Za zaznamenání stojí kromě výkonu hráče č.7, o němž píšu jinde, start dvou sedmnáctiletých fotbalových nadějí Tomáše Kandla a střídajícího Davida Taflíře.

Pár fotografií z 1. půlky:




















2. poločas ve zkratce:
Pokračovaly tvrdé osobní souboje uprostřed hřiště, což dokládá i řada fotografií. Kopaly se přímé i nepřímé kopy. Vzrušení přišlo v 54´ ve vápně Hostimi. Byla tam ruka hostimského obránce? Byl tam faul na Evžena? Píšťalka sudího zůstala němá a všichni to vzali...
Více faulovali Hostimští a tak průběžně vyfasovali i více ŽK (celkem měli 4). V 60´ byl faulován před šestnáctkou hostimský hráč č.7! Velké nebezpečí. Náš hráč ve zdi zahrál rukou a kopalo se znovu, tentokrát téměř z šestnáctky! Ale i tuto horkou chvilku jsme přečkali.
Dostali jsme se pod tlak, náš trenér poslal na hřiště čerstvou krev Lukáše Hrobára, a to byl velmi dobrý tah. Jenom jsme si říkali, že měl Lukáše dát na kraj zálohy a Honzu posunout do útoku.... Na roh zachraňoval Zdeněk, ale hosté dneska neměli mušku... Naše šance Bojara z otočky nebo Lovce neměli tu správnou míru. Zlatana vystřídal Ludwa a chvíli poté jsme se radovali podruhé. Na přesný centr Lovce si naběhl v 77´ Bojar a poslal míč přesně k zadní tyči. Doufám, že něco z toho mám ve foťáku! Druhá šance, druhý gól! Zvýšili jsme svoje vedení na 2:0 a najednou se i obloha projasnila. Jinak bylo tak trochu aprílově a já jsem docela prochladl. A nebyl jsem sám. Ale v zápalu boje jsme si toho všimli až po skončení utkání! Tak nás to vtáhlo do hry!
V 86´ jsme takticky vystřídali (Zlatana nahradil Broňa Horáček), ale v 87´ nám zatrnulo. Jednu z nejhezčích akcí utkání předvedl hostimský Martin Petříček (č.7). "Vyškolil" několik našich zadáků, ale nakonec z této individuální akce byl jenom roh.
A to bylo na Bílou sobotu v Božicích všechno. Získali jsme cenné a potřebné tři body a vykročili do jara pravou nohou. A upřímně jsme se po zápase radovali - viz samostatný příspěvek.

Ještě přidám další foto z 2.p.
      (lan)


















































Žádné komentáře:

Okomentovat