neděle 25. března 2018

Zajíčkův poklad na Kolonce (dopl.foto)

Jaro snad konečně vyhrálo nad zimou. Sluneční paprsky začínají pomalu prohřívat zem. Na Kolonce se hřiště, Jiráskův dům a posezení pod lípami zaplnilo v sobotu odpoledne 24.3.2018 dětmi a dospělými, kteří se přišli naladit na na svátky jara.

 Kluci a chlapi si upletli mrskačku, tatara, žílu, korbáč, pomlázku..., aby nás ženy mohli příští týden vyšlehat a zaručili nám tak mládí, krásu, zdraví, plodnost, svěžest, abychom prostě do příštího jara neuschly. :)
 Děvčata a ženy malovaly vejce, symbol života, zdroj plodnosti. Vejce je jako zamčený hrob, ve kterém je přesto ukryt život.
Mumraj na houpačkách, hradu, klouzačce, také spousta soutěží a velikonoční zajíček  jako odměna čekal děti na hřišti u Jiráskova domu.
Jarní pomazánky, drobné cukroví, velikonoční beránek a další občerstvení nám zpestřilo odpoledne.
Bylo to opět jedno z velmi milých setkání sousedů a přátel se společným zájmem, setkat se.

Tuto akci již pravidelně pořádá Spolek Jiráskova domu osvěty a Kulturní komise obce Božice. Děkujeme obci za podporu při pořádání těchto akcí. Děkuji sousedům a kamarádům za chuť se scházet a pořádat tato setkání a také děkuji malérečce Jarmilce ze Znojma, která již pravidelně za námi jezdí a učí nás malovat vejce voskem.

                                         Za Spolek Jiráskova domu osvěty Vlaďka Konupčiková















































Žádné komentáře:

Okomentovat