úterý 6. března 2018

Charismatický poutník s kytarou v božickém kině Marta o cestě do Compostely

Poutník s kytarou
Patrik Kotrba
Třiatřicetiletý poutník Patrik Kotrba vyprávěl, komentoval, hrál na kytaru a zpíval a na závěr recitoval z veršovaných zápisků ze svých cest v úterý od 18 hodin v božickém kině Marta.


Taky odpovídal na mnoho dotazů posluchačů, a to v průběhu celého svého diapozitivového show. Řada posluchačů patří mezi známé božické cestovatele - Marian Kvarda, Ivan Hudec st. či Eliška Leisserová - řada z nás se nechala unést zajímavě komponovaným a netradičně prezentovaným programem.
Zatímco zpočátku jsme byli zasypáni lavinou  informací i obrázků, průběžně oživování příjemnými melodiemi zpívanými anglicky, španělsky i italsky, závěr už plynul v klidných vodách, mohli jsme se kochat krásnými snímky z pouti, zamyslet se i zasnít a v úplném závěru pak zažít osobitou recitaci vlastních veršovaných zápisků z cest. "Člověk má mít sebe rád a jiné ještě raději," tak nějak znělo krédo Patrika Kotrby, který z jihočeských Kroužovic došel pěšky až do hlavního města španělské Galicie Santiaga de Compostela a poté ještě s přítelkyní do Říma.
To se musí vidět a slyšet. Kdo jsme byli přitom, máme zážitek. Kdo by si to chtěl taky vyzkoušet, ať se naučí na kytaru, ať zpívá jako Patrik (tím si během letních měsíců vydělal na další čtyři měsíce putování) a koupí si nejméně troje boty - pohorky do zimy a sandály do horka. Šel přes Alpy i Pyreneje, ale taky francouzskou Riviérou ... prostě POUTNÍK S KYTAROU!
                             (lan)























2 komentáře:

  1. Hodně dobrá akce a Simoně dík za zorganizování. A Ivanovi st.za teplo i výborné diskuzní repliky, stejně jako Marianovi, který všude byl a zná to tam i onde.... :-) (lan)

    OdpovědětVymazat