sobota 1. září 2018

Kluci, dejte jim bura! Jasné vítězství našich

Čudl z rohu centruje, Kamil hlavičkuje
 - a my vedeme 2:0!
Jo, tak tohle jediné přání nám dneska naši fotbalisti nesplnili, ale jinak to byl dobrý zápas, výborný výkon a naše spokojenost. Přímětice B sice nastoupily bez Áčkařů, ale zase ne tak moc oslabené, aby se ve druhé půli ze hřišti téměř vytratily. Taky jejich "dvanáctý hráč" na čáře si po "domluvě" uvědomil, že ve funkci není od toho, aby mával jen pro své ...
III.A: Božice A - Přímětice B 4:0 (2:0). Naše branky: Evžen Egner 2x, Karel Vávra a Kamil Kalina.


V Rakousku, které je pro nás téměř ve všem zatím nedostižným vzorem (hlavně ve stavbě dálnic!), jsou "pomezní z lidu" od toho, aby mávali aut, popř. upozornili na nějaký problém na hřišti, ale zásadně nemají za úkol mávat ofsajdy!!! To je výsostná pravomoc delegovaného hlavního rozhodčího! Myslím, že nazrál čas, aby tomu tak bylo i u nás, protože výkony pomezních v Micmanicích nebo teď toho Přímětického u nás jsou ukázkou toho, jak to nemá v soutěžních fotbalech vypadat!
První roh sice  měli ve 4´ hosté, ale to bylo dneska z jejich strany v tomto utkání všechno!!! Snad ještě kolem 30´ krátce po našem neuznaném regulérním gólu jsme hosty na chvíli vrátili do hry, ale brzy jsme opět převzali iniciativu, ale bylo jenom otázkou času, kdy boxujícího volejbalistu v brance Přímětic překonáme. Do půlky se to podařilo Karlíkovi v 41´ střelou snad z 25 metrů a Kamilovi ve 43´ hlavou po našem rohu.
Fauly na Evžena, a že jich bylo požehnaně, se dneska nepískaly, takže jsme se museli snažit jinak. V 50´ Roman centruje, Lopík tečuje - a míč orazítkoval tyč!!! Moc pěkná akce. Dvakrát se svými akcemi zakončenými střelami v 52´ a 53´ blýskl Lukáš Soukup (č.9), ale na 3:0 zvyšoval až neúnavný bojovník Evžen v 61´. Potlesk si vysloužily naše další akce a zvláště pak ta v 71´, kdy Evžen doťukl míč do branky na 4:0.
Pak jsme postupně vystřídali čtyři náhradníky a v 82´ orazítkoval Zdenál břevno!
"Kluci, dejte jim bura," znělo od nás z ochozu. To už se ani Ludwovi, ani Romanovi nepodařilo.
I tak jsme byli navýsost spokojení a s potleskem sledovali děkovačku našich. I S raketou na Mars!!!

Naše sestava:

                (lan)
















































9 komentářů:

  1. co to je za blabol? Primetice v zakladu se trema dorostencema a vetsina prvniho polocasu o desiti.. ale vubec nebyli oslabeni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlobte se, ale aspirant na postup má snad dostatečně široký kádr, aby mohl předvést odpovídající výkon a nemusel spoléhat jenom na svého pomezního, který mával ofsajdy, které nebyly! Dorostenci můžou jezdit po krajních zálohách nahoru dolu a ti šikovnější v útoku můžou být pro soupeře velmi nepříjemní. A ještě si dovolím něco: "B"týmy odjakživa znehodnocují všechny soutěže - jednou nastoupí nabití hvězdami, podruhé v sestavě, v jaké jste dneska přijeli vy k nám. A do budoucna to nebude lepší, protože nejsou lidi!!! Hlavně menší venkovské kluby jsou ve velkém ohrožení. Takže "B" týmů těch větších a silnějších mužstev bude spíše přibývat. K diskuzi pak je, jak reorganizace IV. tříd, tak i celková struktura okresních soutěží. Tady by měl mít každý OFS takové pravomoci, aby mohl pružně reagovat na aktuální trendy. Ať mi nikdo neříká, že kluky z některých klubů baví dostávat takové nálože, jaké hrozí při velké nevyrovnanosti týmů třeba zrovna ve III.A třídě. A to osobně považuji Přímětice B za kvalitní tým, který patří k té silné pětce v soutěži! Takže ano, oslabeni jste určitě byli, ale byl to váš problém!

      Vymazat
  2. Naprosto ubrečený článek... Přes výraznou výhru si autor v podstatné části stěžuje na výkon pomezního... A například objektivní informace o tom, že většinu zápasu hráli domácí proti deseti naprosto chybí.. Větší respekt k soupeři a jeho hráčům by také neškodil..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vidím, že jsem se vás dotkl ... Ani se raději neptám, proč jste hráli v deseti, když jste měli napsané tři náhradníky? Je to snad má chyba?

      Vymazat
  3. IV.C: Slup - Božice B 1:1 (1:1). Za nás dal vedoucí gól Tomáš Rauš.

    OdpovědětVymazat
  4. STK neschvaluje žádost Práčí B o změnu termínu utkání: Práče B – Božice B – utkání se odehraje v původním termínu

    OdpovědětVymazat
  5. Každé pondělní ráno si sednu ke kafíčku a bavím se nad tím, jak se tady buď plácáte po rameni nebo brečíte...Takže zdravím do Božic a třeba to letos a ten jeden gól vyjde �� .

    OdpovědětVymazat
  6. Tak naštěstí brečí nebo se plácá po ramenijen autor článku a ne samotní fotbalisti. Ti se kolikrát nad článkem pobaví taky ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně taky někdo pochopil,o co mi taky těmito reporty jde. :-))). Neberme všechno vždycky tak smrtelně vážně. (lan)

      Vymazat