středa 16. ledna 2019

Hromadná nehoda od kruháku na Čejkovice

Dnes odpoledne, někdy po 16 h, došlo k hromadné nehodě tří osobních aut a jednoho náklaďáku u mackovického kruháku (tak je označován) ve směru na Čejkovice. Dostal jsem avízo od řidiče projíždějícího kruhákem na Macky, že tam ještě v 17:30 h stojí kolona vozidel a blikají majáky HZS a policie.


Na webu HZS JmK se píše, že tam bylo naštěstí pouze jedno lehčí zranění a všechny havarované vozy byly naloženy a odvezeny odtahovou službou. Silnice je již zprůjezdněná.
 
Dneska je na silnicích velký provoz, někteří řidiči, hlavně ti, co mají v RZ značku Prahy a Středočeského kraje, jezdí jako šílenci.
Vzpomněl jsem si na Maru, jak ho málem smetl řidič předjíždějící mezi Suchohrdly u Mir. a Trnovým Polem v těch houpácích, kde je plná dvojitá čára. Mě tam dneska kolem 7:15 h předjížděl jeden blázen s RZ Prahy rychlostí asi 140 - 150 km/h!!! U Branišovic ležela na krajnici sražená liška a při sjezdu do průmyslové zóny v Pohořelicích blikaly modré majáky a stálo tam nabourané osobní vozidlo. V zápisech dopravních nehod je uvedeno, že se tam srazily dva osobáky a bylo to se zraněním osob. Určitě řidiče toho vozidla, které nedalo na křižovatce přednost. To jsem viděl na vlastní oči. Tak jezděme opatrně.

                                              (lan)

2 komentáře:

  1. Na webu dopravních informacích píší u Mackovic silnice 53, můj zdroj mi psal sms, že kolona aut stojí od kruháku směr Čejkovice. Tak nevím....

    OdpovědětVymazat
  2. V sobotu 26.1.2019 o půl čtvrté odpoledne došlo na kruháku (Čejkovice-Božice) ke střetu dvou osobních vozidel. Odnesl to naštěstí jen plastový patník.

    OdpovědětVymazat