pondělí 28. ledna 2019

Nepříjemné ranní procitnutí, kalamita skoro celý den. Pod kostelem tma

Právě jsem přijel v
pondělí 28.1.2019
do práce...
Nejdřív jsem o tom ani nechtěl psát, když jsme se však kolem 16:30 h vraceli ze Znojma domů a ještě pořád nebyla plně vyčištěná silnice Lechovice - Borotice - Božice, tak jsem jen bezmocně zaklel.


Minul jsem u mokřadu za Boroticemi viditelnou stopu po dopravní nehodě (jedno z vozidel si to namířilo přes příkop do křa) a pokračoval kolem stále vylepšované sklepní uličky k Božicím. Až před křižovatkou, kde jsem minulý týden potkal kolizi dvou vozidel, jsem před sebou uviděl dva traktory s pluhy!!!! Úplně jsem pookřál, že přeci jenom budou poslední stopy po dnešní sněhové kalamitě z našich silnic odstraněny.
I před domem jsem musel půlmetrovou závěj nahrnutou radlicí na naši stranu odházet lopatou. To si nestěžuji, to jenom konstatuji. U nás se to musí vždycky nahrnout na naši stranu, protože jsme o něco výš než domy po druhé straně...
Ranní cesta do práce byla krapítek dramatičtější, ale všichni řidiči byli ukáznění a zbytečně neblbli. Předjíždět jsem neviděl nikoho....
A tak jediný snímek dnešního dne jsem udělal během dopoledne v práci. Pohled na náš zasněžený bývalý lovecký zámeček je přeci jenom dosti neobvyklý. Mám takový pocit, že vloni jsme si jej snad ani nemohli dopřát.
A co vy? Jak se vám dneska jezdilo? A jak chodilo po chodnících? Už kolem osmé ranní jsem potkal naše nové sněhové vozidlo na chodníku kolem kina Marta. To člověka fakt potěší....
prostě suma sumarum: Díky zimo a díky snížku, že jste přišly! Bez vás by to tady u nás ve střední Evropě nebylo ono. Jenom by ten sníh měl zůstat ležet tak měsíc a ne hned odtávat. Co říkáte?

P.S. Klukům pod kostelem ani tento nečas zjevně nevadil a postávalo jich tam navečer skoro deset. Tento prostor se stává velmi oblíbeným shromaždištěm, jak se na správnou náves sluší a patří. A zjevně to ani nikomu nevadí. Já bych tam umístil ještě několik laviček a možná i jednoduché plastové zastřešení chránící v zimě před sněhem, deštěm a větrem, po zbytek roku místo před sněhem tak před slunkem.

              (lan)

... právě jsme v neděli 27.1.2019 přijeli na fotbal do Tasovic

Takový krásný přístřešek by se hodil nejen na naše střídačky,
ale určitě by se líbil i klukům pod kostelem....

... a takhle to vypadalo v neděli 27.1.2019 v 10:30 h na
božickém beach volejbalovém hřišti za školou.... Jak to tam
vypadalo v pondělí 27.1.2019 v 10:30 h, nevím. Nevíte to
náhodou?

2 komentáře:

  1. Od třetí hodiny ranní padal v pondělí na Znojemsku sníh. Silničáři mají v terénu všechny sypače, pomáhá i technika nasmlouvaných firem. Například u Lechovic komplikovaly provoz uvázlé kamiony. Auta stála také kvůli uvízlému kamionu v Nádražní ulici v Hrušovanech nad Jevišovkou.

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes pochvala zaměstnancům obce.sypalo se i tam kde by to určiti lidi nečekali .celý den se věnovali o údržbu chodníků.no a hlavně je zima a k té patří snih..lidi s tím prostě musi počítat :)ono to tak většinou v zimě bývá :)ale najdou se i ti co budou prskat za každou cenou.že je něco špatně.mirek

    OdpovědětVymazat