pátek 29. března 2019

Občané Božic novou bytovku nechtějí (akt.29.3.)

Ano, samozřejmě, dostali jsme jej ve středu do svých domovních schránek. Určitě bylo hodně občanů v očekávání, jak se tam obec vyjádří k nejžhavější aktualitě. Očekávání nezklamalo. Nebylo tam zhola nic.


Přitom je na webových stránkách obce k přečtení velmi zajímavý příspěvek občana jménem Petr Natas Bozicius, který upozorňuje na řadu problematických kroků, které se týkají informovanosti občanů, větší otevřenosti radnice, diskuzí s občany, transparentnosti atd. atd.
Už vloni nás muselo zarazit, že místo větší informovanosti budou zásadní informace z radnice omezeny a zredukovány. Svede se to na Evropskou unii a GDPR a je to! Podobně to bylo s projednáváním územního plánu. Ten spěch budí ještě dnes rozpaky. No a když si přečtete třeba zdůvodnění k jednotlivým aktivitám, zjistíte, že je tam těch podivností ještě mnohem více. Marně se ptáme, kde je zakopán pes!!!
Volby na podzim loňského roku jasně ukázaly, že lidé si třeba bytovky v Božicích ve své většině  nepřejí! My, kteří jsme je měli v programu, dokonce na čelných místech, jsme neuspěli. Je tedy více než s podivem, proč o ně zase v takovém podivně zrychleném režimu usilují ti, kteří o ně nestáli a občanům je ve svých předvolebních materiálech neslibovali. To jako kážu vodu a piju víno a zakrývám svoje skutečné úmysly? Až tak daleko zasáhla vysoká politika i Božice? Také naše anketa ukazuje, že 2/3 občanů Božic žádnou bytovku nechtějí!!!

Diskuzní příspěvek z neděle 24.3.2019 na facebooku obce Božice vypadá takto:

Naše anketa - stav 29.3.2019


5 komentářů:

  1. Jak můžete usoudit ze 40 hlasů že občané Božic nechtějí bytovku.. Když těch občanů je tady daleko víc . A třeba vůbec nechodí na Probožice.. To mě přijde trochu divný posuzovat podle toho

    OdpovědětVymazat
  2. Podle úplně stejného principu jako to dělají na státní úrovni agentury (Median, Sanep, CVVM aj.). Taky neosloví 6 miliónů občanů, ale vzorek 1000 - 1200 občanů a výsledky prezentují v médiích jako průzkum veřejného mínění. A světe div se, ono to funguje a ve volbách to přibližně odpovídá tomuto vzorku. Trvám na tom, že dvě třetiny občanů Božic bytovky nechtějí nebo je jim to jedno.

    OdpovědětVymazat
  3. Urcite je bez pochyb,ze dokud bude hlad po bydleni,bude vitana kazda nova bytovka.To ze je to nejvetsi problem pro sousedni nemovitosti je pochopitelne.pokud ovsem nemaji ve vlastnictvi zminene stavebni misto,budou se s tim muset vyrovnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přátelé,nikdo nic nemusí!Nejsme v totalitě!!!

      Vymazat
  4. Mohu se zeptat jak je to myšleno s tím omezením informací kvůli GDPR? Nějak mi to úplně nedochází, jelikož směrnice se zabývá osobními údaji. Tím pádem nechápu, proč by měla nějak dramaticky ovlivnit informace o fungování obce.

    OdpovědětVymazat