sobota 7. listopadu 2020

Když nás řídí beznaděj....

 


Nový ministr zdravotnictví Blatný vnesl do života Česka ještě větší chmury než jeho nezapomenutelný předchůdce Prymula. Jeho v týdnu představená ještě nehotová novinka je jak vystřižená z 2. dílu Osudů dobrého vojáka Švejka.


Každý den přinášel nové instrukce, návody, dotazníky a nařízení. Zaplaven tou spoustou vynálezů rakouského ministerstva vnitra, strážmistr Flanderka měl ohromnou spoustu restů a dotazníky zodpovídal stereotypně, že je u něho všechno v pořádku a loajalita že je mezi místním obyvatelstvem stupnice Ia.
Rakouské ministerstvo vnitra vynalezlo pro loajalitu a neochvějnost k mocnářství tyto stupnice: Ia, Ib, Ic-IIa,IIb, IIc-IIIa, IIIb, IIIc-IVa, IVb, IVc. Tahle poslední římská čtverka znamenala ve spojení s a velezrádce a provaz, s b internovat, s c pozorovat a zavřít.
Ve stolku četnického strážmistra nalézaly se všemožné tiskopisy a rejstříky. Vláda chtěla vědět o každém občanu, co si o ní myslí.

No a z podobného ranku je i páteční návrh ministra Blatného:

Jak se vypočítá skóre od 1 do 100

Rozhodující budou čtyři parametry:

» 14denní incidence na 100 tisíc obyvatel.

» 14denní incidence na 100 tisíc obyvatel, se zaměřením na subpopulaci seniorů.

» Zjednodušený výpočet reprodukčního čísla (podle modelu převzatého z Německa).

» Pozitivita testu (říká, jakým způsobem se virus v populaci chová).


Že tomu vůbec nerozumíte? No ani se nedivím. O to právě jde. Lidi mají otupět a nedělat nic, zhola nic. Ani přemýšlet, ani pracovat, ani protestovat. Prostě nic. Mají být otrávení a sedět doma u televize. Tak sem jsme to s Babišovou vládou dopracovali 6. listopadu 2020.

A naše děti a vnoučata prý se do škol do konce listopadu nepodívají!

Totálně nepřipravený český stát "šizený komickou stranou" nás žene do beznaděje. Z toho jen plyne, že lidi ignorují tuto podivnou směsku nařízení, přání, zákazů a příkazů a raději letí na dovolenou do Španělska nebo Tuniska, kde je zdravěji a bezpečněji.

U nás nervy, že se pak klidně stane toto:


jako v půlce týdne na opravovaném mostě v Grešlovém Mýtě. V sobotu jsem tudy jel - pěkný výkop! Tak pro dva osobáky!!!

                                            (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat