neděle 1. listopadu 2020

Schodišťový nápad: Co instalovat místo drahého výtahu?

Staronová božická zasedačka bude
doufám vybavená všemi potřebnými
moderními technologiemi. Už dnes 
se těšíme...

Ano, je to tak trochu o schodišti a taky o využití moderních technologií v našem životě. Všichni, co mají děti a vnoučata, ví, o čem mluvím. Já však nechci mluvit o jedné, asi nejrozšířenější, formě distanční výuky v době covidové, ale o zprovoznění moderních technologií v naší právě čerstvě adaptované staronové zasedací místnosti v 1. patře našeho kulturního domu. 


Souhlasím s tím, že vybudovat výtah v našem kulturáku je drahé a věřím tomu, že se naší radnici do tohoto počinu nechce. To mě však přivedlo k onomu "schodišťovému nápadu". 

Nač instalovat drahý výtah, když na úřad a na zasedání zastupitelstva NIKDO (nebo skoro nikdo) nechodí, že?!!! Daleko rozumnější a hlavně užitečnější a všemi občany vítanější bude instalace moderních technologií v oné zasedačce, tak aby se dala zasedání a všechny další zajímavé akce pořádané v této místnosti PŘENÁŠET dálkově do každé božické domácnosti. 

Je doba covidová, lidí mají sedět na svém pozadí doma, s nikým se nepotkávat, neprskat na sebe, nedotýkat se, držet distanc nejméně na 2 metry a tak dále a tak podobně. A lepší to na další roky už nebude. Skončila nám doba všeobecného juchání, veselí, zábav, školení, zábavných i vzdělávacích akcí. Pryč jsou přeplněné sály při plesech, fašanku i třeba školních akademiích, kde se tísnila hlava na hlavě, kde se nedalo dýchat ani vyvětrat!!! Bude se muset přemýšlet o jiných formách a PŘENOSY z akcí se stanou běžnými a normálními!

A proč nezačít právě PŘÍMÝMI PŘENOSY ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE????


Takže se tak trochu omlouvám za to, že jsem božickou radnici vybízel k tomu, aby do kulturáku instalovala drahý výtah, který by podle mnohých (zdá se většiny) občanů byl drahý a nevyužitý.

A už se všichni těšíme na první zasedání v nové zasedačce s kvalitním ozvučením, mikrofony a kamerami! Paráda a díky!

       (lan)


A co, že je ten "schodišťový nápad" nebo přesněji řečeno "schodišťový efekt"? Myslím, že jste ho v životě zažili už všichni. Odcházíte  z nějakého jednání, pracovního pohovoru nebo třeba se jenom vrátíte z návštěvy odněkud - a najednou vás napadne, co jste měli před několika minutami říct lépe, přesněji, trefněji, zkrátka že jste to měli udělat (říct, napsat) jinak. Pádný argument. Přesvědčivá odpověď. Správné řešení.







Žádné komentáře:

Okomentovat