pondělí 30. listopadu 2020

Krajský náměstek ze Znojemska jde příkladem. Vysaďme hrušně!

Pirátský náměstek hejtmana JMK
 Lukáš Dubec z Vranovské Vsi
 nakládá sazenice hrušní...



 Nový krajský 1. náměstek hejtmana JJMK Lukáš Dubec (Piráti) z Vranovské Vsi na Znojemsku jde zcela konkrétním následováníhodným příkladem. Téma životního prostředí a ochrany přírody má přímo v gesci i v krvi. Na FB aktuálně píše:


"Mysli globálně, jednej lokálně." Zní to skvěle, ale jak to převést do praxe? Možností jak něco měnit, jak pomoci a nebo jít příkladem je opravdu hodně. Jak pro jednotlivce, tak i pro samosprávy. Proto jsem se vypravil do Vémyslic, kde jsem vyzvednul sazenice hrušní, které najdou svůj domov u nás ve Vranovské Vsi.
V Holandsku je chtěli prohnat štěpkovačkou. Dobří lidé se spojili a tyto stromky zachránili. Celkem 4600 kusů sazenic dostalo šanci obohatit naši krajinu.
Nadace Veronica
nabízí zdarma část těchto sazenic pro obce, školy a další veřejné instituce na Vysočině a v Jihomoravském a Zlínském kraji. Stačí mít vhodný veřejně přístupný pozemek, kde lze hrušně vysadit.
Co myslíte? Má to smysl? Já mám jasno. Ty stromky stálo za to zachránit a dát jim šanci plodit své sladké "díky za záchranu" ještě spoustu let.
Nadaci už zbývá jen pár set těchto sazenic a ty dostanou šanci na jaře. Pokud byste ale chtěli jihomoravské přírodě pomoci i nyní, adoptujte od Nadace vánoční jedličku v květináči. Udělá vám krásnou vánoční atmosféru a až zima pomine, budete ji moci vysadit zpět do přírody.

Žádné komentáře:

Okomentovat