pátek 13. listopadu 2020

Plán na fotbalové dohrávky a stanovisko OFS ke "cause Berbr" (akt.14.11.)


Na FB Cukrovaru Hrušovany n. Jev. byla zveřejněna aktuální informace: Byli jsme kontaktování předsedou okresního fotbalového svazu, panem Milanem Večeřou, který nám nabídl, aby se v Hrušovanech na umělce odehrálo několik odložených podzimních zápasů. Dále se také jedná a o dvě čtvrtfinále a obě semifinále okresního poháru. S radostí jsme přijali a již nyní se můžeme těšit na zápasy uvedené na rozpise.  My se určitě zajedeme podívat na dohrávku OP: Rakšíce - Hostim v sobotu 6.3.2021 ve 12 h.

Jak to bude např. s tradičními zimními fotbalovými turnaji, budeme sledovat.

Podle sdělení VV OFS Znojmo:  Začátek jarních soutěží bude 13. – 14. 3. 2021. Konec soutěží je naplánován na 26. - 27. 6. 2021.

Předseda OFS p. Večeřa seznámil členy VV s aktuální „kauzou Romana Berbra“, která hýbe fotbalovým hnutím. 

 VV OFS Znojmo jednomyslně odsuzuje výroky předsedy FAČR p. Malíka, že za vzniklou situaci ve fotbale můžeme my všichni a žádá, aby se předseda FAČR za tato slova omluvil všem lidem, kteří to s fotbalem myslí a vždy mysleli dobře. 

Za vzniklou situaci mohou především čelní představitelé FAČR v čele s předsedou FAČR, kteří svým loajálním postojem a nedůsledností všechny zmíněné „kauzy“ zapříčinili nebo jim bez komentáře přihlíželi. 

V žádném případě však nemůže dojít k očekávané očistě fotbalu pouhým odvolání komisí a přijetí rezignací dvou členů VV FAČR. Musí dojít k obměně v rámci celého systému. OFS Znojmo a celá jižní Morava si se spojenci Romana Berbra vždy dokázala poradit – Mimořádná VH JmKFS, která odvolala předsedu JmKFS p. Blahu a členy VV p. Brtníčka a p. Kotáska byla toho zdárným důkazem. 

Vždy jsme měli svoji hlavu a nenechali jsme se za výhody, peníze a slibované funkce nikdy a nikým ovlivnit. Jižní Morava a OFS Znojmo vždy byla a bude hrází demokracie a zastánce dvoukomorového systému v rámci FAČR. 

 Respektujeme presumpci neviny ve vztahu k obviněným osobám, nicméně i pouhá zahájení trestních řízení vrhá negativní stín na FAČR. V rámci našeho okresu můžeme s klidným svědomím říci, že soutěže probíhají řádně. I u nás se samozřejmě stane, že se zápas jednotlivým týmům, rozhodčím nebo pořadatelům nepovede. Víme ale, že se to neděje úmyslně s vědomím někoho poškodit. Členové VV žádají o důsledné prošetření a prověření hospodaření FAČR a jejich pobočných spolků našimi kontrolními orgány (Kontrolní výbor FAČR ).      


 (lan)

4 komentáře:

  1. Začátek jarních soutěží bude 13. – 14. 3. 2021. Konec soutěží je naplánován na 26. - 27. 6. 2021. Podle sdělení OFS Znojmo.

    OdpovědětVymazat
  2. Jen pro připomenutí …
    Již v roce 2013 jsem důrazně vystoupil proti volbě p.Pelty a p.Blahy (otevřené dopisy, tisk, podání podnětu do DK FAČR, atd.), kde jsem upozornil na stav ve fotbalovém prostředí. Již tehdy vše řídil p.Berbr. Vše bylo zameteno pod koberec. A já byl vyřazen z listiny delegátů ŘKM a JmKFS. Důsledky práce výše uvedených lidí jsou bohužel tragické pro fotbal. Pozastavené dotace, korupce, zpronevěra, to je výsledek „vedení“ FAČR !!!
    Prostě nás tenkrát bylo málo !!! Jinak mohla být situace a náhled na fotbalové prostředí zcela opačná.Takže nepromarněme nynější příležitost na změnu vedení VV FAČR, která se již nemusí opakovat.
    Na OFS Znojmo jsme jednotní a máme jasno.
    Zdeněk Kolesa

    OdpovědětVymazat
  3. 2/ STK STK nařizuje sehrát dohrávaná mistrovská a pohárová utkání z podzimní části následovně:
    OP:
    Hrádek – Suchohrdly – 6. 3. 2020 v 10,00 – UMT Jevišovice
    Rakšice – Hostim - 6. 3. 2020 v 12,00 – UMT Hrušovany nad Jev.
    Čtvrtfinále okresního poháru budou odehrána 27. - 28. 2. 2021 na hřištích s umělým povrchem, pronájem UMT uhradí OFS Znojmo, dohrávky odložených podzimních utkání a semifinále okresního poháru (pokud postoupivší družstva nebudou muset odehrát dohrávaná utkání) se odehrají 6. – 7. 3. 2021 na UMT dle nařízených termínů.
    V případě vhodných klimatických podmínek a vyhovujících hracích ploch bude možno po dohodě s STK utkání odehrát na řádných hracích plochách organizátorů utkání.
    6. Začátek jarních soutěží bude 13. – 14. 3. 2021. Konec soutěží je naplánován na 26. - 27. 6. 2021. Utkání, která se nepodaří sehrát do tohoto termínu, nebudou již dohrávána.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1/ STK opravuje nařízená utkání následovně:
      OP:
      Hrádek – Suchohrdly – 6. 3. 2020 v 10,00 – UMT Hrušovany nad Jev.
      Rakšice – Hostim - 6. 3. 2020 v 12,00 – UMT Jevišovice

      Vymazat