neděle 15. listopadu 2020

Náš senátor Tomáš Třetina již pilně pracuje

 

T. Třetina skládá slib
senátora

Před měsícem jsme si zvolili svého senátora. Stal se jím starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina podporovaný širokou koalicí demokratických stran a hnutí. No a v těchto dnech již pilně pracuje a má za sebou již několik záslužných aktivit. 


Z jeho FB připomínám ty aktuální:

V rámci zpívánek pro nemocnici posílám k dnešní sychravé neděli 15.11. písničku "Lepší je vínečko". Zároveň bych vám chtěl spolu s ředitelem znojemské nemocnice, panem Martinem Pavlíkem, ještě jednou poděkovat. Veškeré prostředky půjdou na odměny dobrovolníkům, kteří každodenně v nemocnici makají.
Nezapomeňte, číslo transparentního účtu kam můžete přispět je: 5960276349/0800.


Vážení,
ano, mohl jsem teď přidávat další fotku ze Senátu, jak dřepím v senátní lavici, ale Covid řekl: Ne. Naše nemocnice ve Znojmě, na kterou padá ten hlavní nápor pacientů, nemá dvě věci: lidi a peníze, které potřebuje pro personál. Zdravotníci se tam několik týdnů nezastavili a nemoc se vyhýbá nikomu.
Rozhodli jsme se, že pomůžeme. Starosta Jevišovic založil konto pro veřejnou sbírku a já mu společně s Okresní hospodářskou komorou Znojmo chci pomoci dostat na veřejnost číslo konta, kam je možné přispět. A aby to neskončilo u jednoho emailu nebo pár příspěvků na Facebooku, řekli jsme si že oslovíme muzikanty ze Znojemska, aby na podporu nemocnice natočili pár písniček. Zlatou desku Supraphonu tím asi nezískáme, ale bude to aspoň symbolické poděkování těm, kteří přispěli. Navíc, taková písnička se dá sdílet a o to nám jde - aby se informace o sbírce dostala k maximu lidí. Celý projekt podpořím reklamou a dávám nemocnici vklad ve výši 10 000 Kč.
Posílám první video jako ochutnávku. Další najdete brzo na mém Facebooku. (
www.facebook.com/starosta.tretina
)
Peníze prosím zašlete na transparentní účet: 5960276349/0800
Díky
Tomáš Třetina
senátor


V
Senát Parlamentu ČR
jsme projednali a hladce chválili návrh našeho jihomoravského poslance
Vlastimil Válek
- Zákon o odškodnění obětí represí srpna roku 1969.
Komunistické mlátičky tehdy brutálně rozehnaly protesty občanů proti invazi a setrvání vojsk Varšavské smlouvy na našem území.
Na spravedlnost není nikdy pozdě.
Čtyři senátoři a jeden poslanec za TOP 09. Spolupráce!



Hotovo! Senát právě schválil novelu zákona na ochranu zvířat proti týrání, která kromě jiného ukončuje klecové chovy slepic (od roku 2027) i drezuru nově narozených divokých zvířat v cirkusech. Jsme rádi, že ochrana zvířat v Česku se dostává na úroveň vyspělých států 21. století!
❗A protože to může budit vášně, je důležité zmínit, že datum u klecových chovů bylo zvoleno tak, aby minimalizovalo ztráty firem, kterým v tomto období ve většině případů končí životnost současných klecí.
❓V otázce drezury dodáváme, že tuto praxi u domestikovaných (a již vlastněných divokých) zvířat ani cirkusy s nimi, nikdo nezakazuje. Cílem zákona je, aby nově narozená (od ledna 2022) divoká zvířata už proti své přirozenosti nesloužila ke komerční zábavě.


Chtěl bych vám sdělit ve stručnosti poznámky z mého vystoupení na OBK semináři (OBK = Občanská bezpečnostní komise při JE Dukovany):
- V regionu elektrárny Dukovany je podpora výroby elektřiny z jádra stabilní.
- Jaderná energetika je pro energetickou bezpečnost České republiky klíčová.
- Důležitá je ekonomika celé stavby, považuji za vhodné provést aktualizaci rozpočtů. Problém spatřuji v tom, ze veškerá rizika stavby na sebe politickým rozhodnutím současné vlády převzal stát.
- Za velké bezpečnostní riziko považuji, aby nové bloky stavěly firmy z Číny nebo Ruska.
- Důležité je vzdělání, abychom si vychovali generaci, která bude elektrárnu bezpečně provozovat.
- Nesmí se zapomenout na využití odpadního tepla.
- Region se musí připravovat na výstavbu a klást důraz na vybudování dostatečně kvalitní infrastruktury.
- Důležitá je informovanost směrem k široké veřejnosti – nabízí se tedy možnost vybudování informačního centra v souvislosti s novou érou jaderné elektrárny.



Žádné komentáře:

Okomentovat