úterý 24. srpna 2021

Akce pro děti a jejich dokumentování


 Někteří z těch, kteří se snaží oživit božický fotbal, byli zklamáni, že z ukázkového náborového tréninku našich nejmenších nadějí nebyla pořízena žádná fotodokumentace. Podobné to může být se sobotní dětskou diskotékou na hřišti.


Je to v posledních letech taková zvláštní doba, kdy v rámci tzv. GDPR vedou někteří svatou válku za čistotu a ochranu. Budiž, nemíním se s nikým dohadovat, jestli ano, nebo ne. Podstatné je to, jestli se jedná o akci veřejnou, organizovanou, plakátovanou a jinak medializovanou, nebo ne.

Je proto na každém z nás, jestli z akce, která je primárně určená pro děti, pořídíme nějaký záznam. Můžu říct, že v Božicích je práh této citlivosti dosti nízko, a tak té fotodokumentace o našich dětech nikde moc nenajdete.

Můžete se podívat na stránky školy nebo obce Božice. Nikde nic.

I já zvažuji, které akce dokumentuji, a ty, které JSOU URČENY DĚTEM, vynechávám. Tak to jenom odpověď k několika dotazům, proč některé události zmapovány jsou a jiné nikoliv.


                   (lan)

1 komentář:

  1. Jestli se k tomuto náhledu na věc můžu vyjádřit, tak bych za sebe osobně, upřednostnil místo fotek, více osobního a fyzického setkání a setkávání se do budoucna, tak jako tomu bývalo před dobou mobilů!
    A mladí ! Věřte, že to nebylo špatný 😉

    OdpovědětVymazat