pátek 27. srpna 2021

Zrada nepřichází od nepřátel, ale od těch, ...


 ... kterým nejvíc důvěřujeme. Přesvědčil se o tom nejen syn Andreje Babiše st., ale i boskovštejnský sedlák Bohumír Rada. Zkušenosti obou protagonistů popisuje druhé číslo nového Týdeníku FORUM.


Andrej Babiš ml. píše: Otec se vždycky cpal do zadku lidem, kteří byli o úroveň výš, a potřeboval je. Když se pak dostal na jejich úroveň v byznysu nebo v politice, tak je poslal někam.

Byl jsem znechucený třeba z toho, říká Babiš ml., co udělal s pánem z Agro Jevišovice (Agrofert nechal zemědělci Bohumíru Radovi spálit pole u Velkého Karlova Roundupem), nebo s cukrářem v Sokolovně v Průhonicích .. Jemu bylo úplně jedno, jestli zničí nějakého konkurenta, agresivní byznysmen.

Zmíněný Roundup se stal v Česku známý i "nezemědělské veřejnosti" poté, co majitel podniku Agro Boskovštejn Bohumír Rada obvinil společnost Agro Jevišovice z holdingu Agrofert Andreje Babiše z toho, že mu na pronajatém poli u Velkého Karlova v květnu 2015 úmyslně zničila úrodu právě touto herbicidní látkou.

Agrofert to odmítl jako neopodstatněné nařčení. Případem se zabývala policie, která případ odložila s tím, že se trestný čin nestal.

I tak tento případ přispěl k tomu, že se od ledna 2019 Roundup již nesmí aplikovat k vysušování potravinářských plodin jako je řepka a obiloviny, ale pouze je jím možné likvidovat plevel.

Více si můžete přečíst v Týdeníku FORUM, č. 2 z 26.8.2021 na stránkách 3 a 5.

                                                              (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat