sobota 28. srpna 2021

Ani v Rakšicích jsme nezaváhali (+video)

Žanek dává čtvrtý gól Božic

 S uzdraveným Evženem na hrotu útoku vedle našeho ostrostřelce Žanka jsme do zápasu v Rakšicích nastupovali celkem sebevědomě. Jenže na poměrně úzkém hřišti jsme vlastně po celý zápas hledali způsob, jak se nejlépe vypořádat se zhuštěným prostorem na půlce soupeře.

OP: Rakšice A - Božice A 1:5 (1:1). Naše branky: 3x Honza Lukáš, po jedné Evžen Egner a Honza Kudlička




Jak jsme dobývali rakšickou svatyni...

Už úvodní čtvrhodinka se hrála více pod naší taktovklu, což v 17´ završilo úspěšné zakončené sólo Žanka od půlky hřiště. Vedení 0:1 jsme udrželi skoro do konce poločasu. Měli jsme mezitím několik gólovek, ale neproměnili jsme nic, podobně jako domácí jeden nebezpečný brejk v 35´a sólový průnik ve 44´.

My kopali ve 29´ 3x roh, ve 32´ se do gólovky dostal bojovný Evžen a zatímco gološ stál u přední tyče, Lovec to poslal výborně na zadní - ale těsně mimo! Nejzajímavější moment první půle se odehrál v 37´, kdy tři naši hráči zdolávali soupeřovu branku, ale gól z toho nakonec nebyl! Mám to natočené, tak to sem dnes nebo zítra vložím, ať se sami kluci vidí v pěkné akci.

Bohužel v závěru poločasu jsme chybovali, náš kapirán Kamil trošku polechtal dres soupeře a hlavní sudí po chvíli váhání ukázal na penaltu. Do šaten jsme tak šli za stavu 1:1.

Říkal jsem Honzovi, že do druhé půlky vlítnem, že to tak nemůžeme nechat, a taky že jo! Tlak jsme korunovali v 53´, kdy Evžen ukázkově líznul centrovaný míč a poslal nás znovu do vedení. Stav 1:2 volal po pojistce. Tu měl na kopačce Soukič v 56´, ale výborný domácí gólman mu té radosti nedopřál! :-( Postupně jsme poslali na hřiště Pavla místo Lukyna, Rosťu místo Soukiče a nakonec i Juru místo Lovce. Bohužel zase jsme hráli do plných a tak se nám dlouho nedařilo onu pojistku dát. Vše se zlomilo v poslední destiminutovce, kdy jsme dvěma krásnými góly Žanka a ukázkovým přímým kopem Honzy K. slavili až nečekaně vysoké vítězství.

U domácích se nám líbila řada hráčů (č. 7, 8, 9 i 5), ale u některých byla i v jejich 20letech patrná lockdownová nadváha!!! Kluci Rakšičtí, je třeba s tím něco dělat, protože fotbal hrát umíte!

U nás nás kromě rozdílového Žanka potěšil návrat Evžena. Mně osobně se dneska líbil taky Lukyn a toho góla jsem přál Soukičovi. Je to hráč, na kterého se vždycky těším, protože nikdy nevím, v jakém bude rozpoložení a jak mu to půjde. Ale jeho nasazení a bojovnost jsou na hřišti vždycky vidět. Znovu bych pak vyzdvihl náš týmový duch a nebývalou soudržnost! I proto zatím vítězíme! ...Juhala! Tango! Emanuel!!!!


                                                 (lan)
























2 komentáře:

  1. IV.C třída: Božice/Břežany B - Valtrovice 2:3 (2:3). Naše branky dali Honza Szabó a Lukáš Nevoral.

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes 30.8. V 17h další trénink dětí!
    Dojděte všichni kdo můžete...

    OdpovědětVymazat