neděle 22. března 2015

Čtyřnásobný smrťák na silnici I/53 u odbočky na Suchohrdly u Miroslavi. Silnice je uzavřená. (akt.26.3.)

Foto podle novinky.cz
Další - tentokrát úplně hrozná - tragédie se stala dnes (v neděli 22.3.2015) po šesté hodině ráno u odbočky na Suchohrdly u Miroslavi. Při havárii auta řízeného 18-ti letým mladíkem zde přišli o život 4 lidé.
Podle Deníku a policejní mluvčí jsou známy zatím tyto informace:
 Osmnáctiletý řidič Felicie narazil do betonového mostku a následný požár se stal osudným celé posádce auta. „Po nárazu do mostku před odbočkou na Suchohrdly u Miroslavi začalo auto hořet a na místě zůstali čtyři mrtví lidé," sdělila mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.
Jak doplnila, řidiče se podařilo vyprostit, ale již mu nebylo možné pomoci. Zbylá posádka zůstala v autě se zraněními neslučitelnými se životem. 
„Silnice je nyní zcela uzavřená a dopravní policisté odklání dopravu. Omezení bude trvat zřejmě celé dopoledne" doplnila policejní mluvčí s tím, že na místo vyrazil i krajský policejní ředitel.
Policisté nyní šetří příčiny tragické havárie.
S požárem měli plné ruce práce hasiči. „Zasahovaly čtyři jednotky, které požár uhasily. Kolem půl deváté ráno na místě zůstali ještě hasiči z Moravského Krumlova a Pohořelic," sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.
Silnice je od 10:30 hodin zase průjezdná.

Podle novinky.cz:
Osmnáctiletý řidič vozu Škoda Felicia nezvládnul řízení a narazil do betonového mostku. Po nárazu začal vůz hořet,“ popsal policejní mluvčí.
Posádka vozu, tři chlapci a dívka vesměs ve věku kolem 18 let, zahynula. Ven se hasičům podařilo dostat jen řidiče, i ten však následkům zranění na místě podlehl.

TV Prima:
Řidič vjel pravými koly do příkopy a jízdu zakončil prudkým nárazem do betonového mostku (vjezd na pole). Auto předělané na plyn začalo po nárazu hořet. Okolojedoucí řidič (dobrovolný hasič) zastavil a pokoušel se o záchranu. Z auta dostal bez známek života pouze řidiče, ostatní členové osádky v autě uhořeli.
           (lan)








Nedělní tragická nehoda, při níž u Miroslavi zemřeli čtyři mladí lidé, tak byla jakousi poslední kapkou pro starosty obcí v okolí „třiapadesátky". Rozhodli se, že společně zatlačí na stát, aby chystané opravy silnice nabraly co nejdříve reálnou podobu. „Ještě tento týden mám kvůli tomu v plánu vyrazit na Ředitelství silnic a dálnic. Na základě tohoto jednání chci pak svolat starosty zdejších obcí. Kvůli kritickému stavu silnice budeme velmi důrazně apelovat na vládu a hejtmanství," naznačil starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina. V tom vidí smysl i starosta Miroslavi Roman Volf. „Rozhodně podporujeme každou iniciativu týkající se oprav této silnice," potvrdil. Jak Volf připomněl, na neutěšený stav hlavního tahu mezi dvěma největšími městy kraje upozorňují okolní obce už patnáct let. „Vždy, když se stane nějaká tragická událost, je to o to hlasitější," řekl. Volf míní, že bude úspěch, když se státu podaří dodržet rok 2020, o kterém se už několik let jako o možném termínu oprav mluví. Projekt počítá se značnými úpravami, bude tudíž velmi nákladný. „Například u Miroslavi půjde podle projektové dokumentace o přemostění mimoúrovňovou křižovatkou. Také bude nutné posunout blízký železniční viadukt směrem k Damnicím," naznačil. Letos navíc začíná stavba obchvatu Lechovic, což má být jakýsi předstupeň rekonstrukce nechvalně proslulé „silnice smrti" mezi Znojmem a Pohořelicemi. Zmírnění nehodovosti by pak letos mělo přinést i vybudování miroslavského terminálu u této silnice, který by měl začít fungovat od nového školního roku. Nebezpečí by pak měl zmírnit i kruhový objezd na silně frekventované a nebezpečné dyjské křižovatce. „Pokud půjde vše bez potíží, odhaduji, že by se mohlo začít stavět na začátku léta," řekl v únoru šéf znojemských silničářů Zdeněk Komůrka.
Více na: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/starostove-se-sikuji-proti-silnici-smrti-20150325.html



1 komentář:

  1. Vážná dopravní nehoda se smrtelným zraněním se stala v úterý dopoledne na křižovatce v Hevlíně. Po střetu s nákladním autem tam zahynula pětasedmdesátiletá žena, která jela na kole. (lan)

    OdpovědětVymazat