neděle 22. března 2015

Nedobrý stav na křižovatce a parkovacích místech před školou

Vidíme to všichni, upozorňujeme někteří, naštvaní jsme všichni. Velmi neuspokojivý stav křižovatky před školou je v současnosti násoben nedobrým stavem dopravního značení i parkovacích prostor před božickými školami. Nevím, na co čekáme? Na nějakou tragédii?
Paní učitelka Koledová upozornila ještě na jeden faktor, a to je ten lidský - řidičský! Řidič přiveze dítě ke škole, někde se otočí a fičí zpátky do vsi. Ovšem už zapomněl, že je tam zebra a dopravní značka a že má dát přednost chodcům, kteří se chystají přejít. Že by tady stála městská policie, jak se o ní mluvilo i v Božicích před volbami a současná radnice naznačovala, že je to na dobré cestě (společná policie pro obce mikroregionu Hrušovansko, které budou mít zájem)? Nevěřím tomu, že se tato myšlenka v dohledné době uskuteční!
Proč nejsou nakreslené zebry,to ví jenom Správa a údržba silnic Znojmo, hlavní zodpovědný činitel! Proč na to netlačí obec a škola, nevím. Možná tlačí, ale zatím neúspěšně.
Kapitolou samou pro sebe pak jsou parkovací prostory před oběma školami - jak ZŠ, tak ZUŠ. Nevím, co je za takový velký problém dohodnout se se SÚS Znojmo a vše zde řádně upravit a vyznačit. Že to bude něco stát, víme všichni, ale když je to v zájmu nás všech, tak ať to něco stojí. Nebo ne? A opět: na situace ve svém volebním programu upozorňovalo volební uskupení kolem Lídy Škrabalové. Moc se mi ta myšlenka líbila. Škoda, že se jí nikdo nechopil, aby ji realizoval.
A ještě ta změť značek, reklam a všelisjakého značení na této křižovatce. Značky ještě k tomu s chybným vyznačením tvaru hlavní silnice v obou směrech. Na to upozorňuji tak sedm let - a ono pořád nic! Chtělo by to pročistit, upravit a nepotřebné vyhodit. Jinak v té nepřehledné spleti informací a značení přehlédneme člověka!!! Pak už bude pozdě. Začalo jaro, tak hurá do toho!
                       (lan)




8 komentářů:

  1. S tímto článkem plně souhlasím a autorovi dávám za pravdu.Jak to vypadá ve všední dny před školou,může komentovat každý kdo tudy projíždí v ranních hodinách.Chaos a zmatek,otáčející se auta kde to jen jde (odbočka mezi školou a voj.bytovkami),čekající auta až se otočí ti co najeli do vedlejší silnice a tím pádem blokující dopravu na hlavní silnici.To vše za plného provozu v obou směrech (kdy tudy projíždí nákladní a osobní auta).To samé se opakuje na konci vyučování,dále za provozu hudební školy,a v neposlední řadě při rodičovských schůzkách několikrát do roka. Je jen zázrakem že se ,,zatím'' nestala nehoda,nebo něco horšího.Parkovací místa při silnici jsou jen vyježděné krajnice,takže když zaprší je z toho pěkný marast.Vedení školy na tento fakt asi nevidí,protože mají ředitelnu a sborovnu na druhou stranu k tělocvičně a strosta obce sem také nezajde,protože na OÚ chodí z Křídlovic. Prý se čeká až bude realizovaný kruháč na křižovatce,ale nejsou peníze a tak se bude čeket,čekat ...,až se možná opravdu něco stane,ale to už taky může být pozdě,protože lidský život ničím nenahradíme.RH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zřizovatel školy je obec, pozemky jsou obecní, co s tím podle Vás má dělat vedení školy, to do toho asi moc mluvit nemůže, ne?

      Vymazat
    2. Škola s tím nemá nic společného plácek pro parkování dle mého ani není jako parkoviště ale je veden jako zatravněná plocha jen je to prostě vyježděné od aut to samé u hudebky.

      Vymazat
  2. škola dává ruce pryč od tohoto problému,protože je to nejjednoduší řešení říci,, co je za dveřmi školy nás nezajímá a hotovo",ale po dešti co se tahá do školy bláto z venku uklízí někdo jiný.Právě škola by měla mít první zájem o řešení tohoto problému.U hřbitova se udělalo pěkné parkoviště,které bylo potřeba,nešlo by to i uškoly?Děti by si to určitě zasloužily-rodič dítka školou povinného.

    OdpovědětVymazat
  3. Pro vaši informaci, pozemek od plotu ZUŠ po kraj chodníku, rovnoběžně se školou patří Jihomaravskému kraji, p.č. 8901. Myslím, že není problém si tuto informaci na netu zjistit. Pravdou je, že situace je zde nepřehledná, ale toto nevyřeší ani kruhový objezd. Pokud přijede před začátkem vyučování větší množství aut, vznikne vždy problém. Karel Hala, starosta obce.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasim s panem starostem....ke komentářum před tim jen to, ze je strašně jednoduchý to hodit na obec nebo školu. ...aniž by si kdokoli zjistil jak to je....je pravda že auta by tam pomaleji jezdit mohla....rodič dítka školou povinné

    OdpovědětVymazat
  5. Jak tak pročítám tyto komentáře,tak je všechno vlastně v pořádku.Školy se to netýká,obec za to nemůže a vlastník pozemku Jihomoravský kraj to asi jen tak z dobré vůle neudělá.Takže se všechno odůvodnilo a zůstane při starém.Jen ta doprava asi časem zhoustne a bude hůř.I.H.

    OdpovědětVymazat
  6. No ale zabezpečit a oddělit aspoň vchod do školy, myslím chodník od silnice zábradlím by se snad zvládlo.

    OdpovědětVymazat