sobota 28. března 2015

Zhasněte lampiony, já chci vidět tmu! Dnes večer Hodina Země

Doufám, že se letos obec Božice zapojí do celosvětového happeningu nazvaného Hodina Země. Šanci připojit se k této akci má každý v sobotu 28.3.2015 v době od 20:30 h do 21:30 h.
Zhasnout na hoďku může tou dobou každý z nás, aby to však bylo účinné a mělo patřičný efekt, je třeba, aby bylo vypnuto veřejné pouliční osvětlení. Bez telky to vydržíme, jelikož tam tou dobou na všech více než padesáti programech stejně nic pořádného není, v hospodě to nevadí, nějaké nouzové osvětlení je vždycky po ruce a jiné důvody vlastně nejsou.
Po velkém úklidu přírody v neděli 22.3.2015 - sraz u Jiráskova domu osvěty ve 13:30 h - a Mezinárodním dnu vody slavenému taktéž 22.3.2015 po celý den po celém světě třeba tak, že nebudeme pitnou vodou zalévat (stejně má pršet) a zbytečně ji pouštět silným proudem ve dřezu, v koupelně, ve sprše či na WC - můžeme náš vztah k přírodě a její ochraně projevit i úsporným svícením a vyzařováním zbytečného světla do vesmíru. Ať neděsíme Marťany či jiné tvory v hvězdných galaxiích.

P.S. Božice se zatím nepřihlásily, ale v minulosti jsme již do této akce vstoupili. Letos věřím, že nebudeme chybět. Ekologicky zaměřených občanů žije v Božicích tolik, že by to byl div, kdybychom v této elitní společnosti chyběli.
Seznam připojených obcí najdete na http://www.veronica.cz/hodinazeme/obce/
         (lan)

1 komentář:

  1. Dobrý den,
    http://www.veronica.cz/hodinazeme/. Stojí za šíření :-)
    S pozdravem,
    M.K.

    OdpovědětVymazat