neděle 5. června 2016

Fotbal: Vedení jsme neudrželi. Škoda, ale bod dobrý!

Vývoj zápasu, v němž hosté hráli a my jsme dávali branky, směřoval k našemu vítězství, ale drtivému závěru hostů jsme nakonec neodolali.
OP: Božice - Moravský Krumlov B 3:3 (2:1). Naše branky: Pavel Ležák 2x, David Švejdík.


Na našem úspěchu mají podíl především zkušení hráči v čele s kapitánem Jiřím Pavelčíkem a pohotovým střelcem Pavlem Ležákem a náš gólman Vojta Bačo.
Když v 62´ zvyšoval David Švejdík na 3:1, věřili jsme, že naše vedení ubráníme. Lavinovité útoky hostů jsme chvíli úspěšně odráželi, pak jsme však v 70´ dostali gól na 3:2 a v drtivém závěru hosté v 86´ vyrovnali.
Nakonec jsme za bod rádi, ale mohli jsme mít díky krásným brankám pohotového Lopíka st. všechny tři.
Takhle nás ještě stíhají Dobšice B se ztrátou pěti bodů. A tam jedeme v neděli 12.6.2016 v 16:30 h.

Naše sestava: Bačo Vojtěch - Švejdík David, Šob Roman, Kudlička Jan - Chrenovský 

Zdeněk - Procházka Petr, Vávra Karel, Pavelčík Jiří (K), Ležák Patrik - Jandásek 

Jaromír, Ležák Pavel. Na střídačce: Maruštík Vojtěch (44´ Lopíka ml.), Szabó Jan (60´ 

Prochyho)Horáček Bronislav (82´ Vojtu M.)Tóth Tomáš (86´Lopíka st.)Šob Radek. 

Trenér: Juřica Bronislav, vedoucí mužstva: Šperka Milan.
 
                                                                                       (lan)
Velmi kvalitního soupeře jsme se nezalekli a na očekávaný nástup jsme byli připraveni. "Prvních patnáct minut se vždycky trápíme." "Dneska se budeme trápit celý zápas. Voni jsou fakt dobří." Probuďte se, kluci!" volal ve 14´ fanoušek Martin a naši hráči ho vyslyšeli.
Náš útok táhne Lopík, je odstrčen rukama. Pak posílá Lopík hlavou Prochymu a poté Honza K. střílí zdálky vysoko a mimo. Vojta kryje krumlovskou akci a do brejku jde Lopík st. Svou šanci zkušeně využil a podél gólmana posílá míč k zadní tyči na 1:0!!!! Joj, to je paráda!!!

Takový vývoj Krumlov trošku rozhodil. Najednou jsou nepřesní a dávají příležitost nám. V šanci je znovu Lopík a Jara posílá hlavou míč těsně nad (po VPK Jury). Sklízí potlesk a slova: "Ještě v tobě něco zůstalo! :-). O něco později chyběl Jarovi k zakončení pověstný "půlmetr". Lopík st. otravuje gólmana, ten zmateně vykopává k Jarovi a ten slabou ranou dává zpátky gólmanovi. Tudy by ale cesta mohla vést ... Hra se v té době převaluje jako písečná duna nahoru dolu. V 27´ překombinovala dvojice Lopík - Jara dobrou příležitost, ale škoda, že jim nikdo nešel na pomoc. Všichni jsme sledovali, jak to dopadne!! I hráči. A chvíli na to vykopl Vojta pravačkou krumlovskou gólovku těsně před čarou.
Škoda, že v 32´ podběhl Jara před brankou centr a míč poslal nad ... O každý milimetr se urputně bojovalo, hra se přesunula do středu. Další gólovku osamoceného střelce likvidoval ve 34´ pozorný Vojta. A podobně  bravurně vyrazil nohama gólovou střelu v 37´. Pokusili jsme se o postupný útok, ale míč získali hosté, opět se ocitl samotný hráč před Vojtou a tentokrát již nezaváhal a v 38´ vyrovnal na 1:1.
Běží 39´, Lopík nádherně centruje do malého vápna, nabíhá Prochy - a míč letí vysoko nad! "Pojďme, Božice, pojďme do nich, kluci!" Vojta opět kryje jedůvku zblízka a přichází druhá Lopíkova velká chvíle dnešního zápasu. Ač otravován obráncem, zachovává chladnou hlavu, nezbrkává se a krásnou střelou nás opět posílá do vedení 2:1! Bylo to po nádherném centru Jury.

Vojta opět likviduje gólovku, střídáme zraněného Lopíka ml. a Roman skopává na roh! Ufff, ještěže tak ... Do kabin jdeme s vedením, to je výborné!

Druhý poločas byl prakticky  celý ve znamení krumlovského tlaku a snahy vyrovnat a předehnat ... po rohu MK odvrací Jara hlavou, Vojta bravurně za asistence Honzy likvidují akci MK, odkopává Zdeněk a na hranici vápna fauluje Prochy. Krumlov těžce tlačí a Vojta 2x vytáhl tutovky. Ubránili jsme se i VPK po ruce Žapa u vápna. "Udělejte s tím zadkem něco, nebo to neudržíme!" V 60´ střídáme a přeskupujeme zadek. Na stopera jde Jara, na beka Roman, na kraj zálohy Honza K. a do útoku střídající Honza Sz. A hned jsme v tahu!!! Naše první akce v novém složení končí výborně. Vytvořili jsme kolotoč před brankou, míč posílá na branku Zdeněk hlavou, až se dostane zleva k Žapovi a ten jej nezadržitelně posílá do odkryté branky. Nečekaně zvyšujeme na 3:1!!! No, to je fakt paráda!!!

Hosté hru definitivně otevřeli a hráli vabank. Takovou ostudu, že by prohráli v Božicích by těžce nesli. Na hřišti měli tři "áčkaře" a jeden z nich snížil v 70´ po vyšachování naší obrany na 3:2.
Potlesk si vysloužila však i naše akce: Honza Sz. centroval a Lopík z otočky poslal míč těsně nad. Tlak Krumlova byl drtivý. Vynikající Jara vypíchl míč chlapovi v gólovce na roh,, Vojta kryje v pádu, Roman zachraňuje na roh, Vojta bezpečně kryje před dvojicí (stejně v ofsajdu) a přitom se zranil a musel být ošetřován. Odoláváme tlaku a sem tam se ne moc úspěšně pokoušíme o protiakci. Dvakrát střídáme, hosté posílají místo jednoho "áčkaře" mladíka Číhala a ten v 86´, krátce po našem střídání Lopíka st., vyrovnává povedenou střelou k tyči na 3:3. Z hostů spadla deka a i oni už dohrávali utkáni v klidu.

Vzhledem k síle soupeře jsme za těžce vybojovaný bod rádi. I když - jak jsem psal v úvodu - mohli jsme mít všechny tři. Důležité je, že jsme nepadli a bojovali do závěrečného hvizdu sudího Jiřího Peřinky st.

                      (lan)
























1 komentář:

  1. Tak kvalitní mužstvo jako byl dnešní Krumlov tady za celou sezonu nehrálo. Proto jsme za bod hodně spokojení!

    OdpovědětVymazat