neděle 26. června 2016

Hodovou zábavu narušil popůlnoční déšť (akt.28.6.)


Sobotní hodovou zábavu jsem letos minul. Mezi čtyřmi stovkami účastníků (370 platících) bych se stejně ztratil a na baru bylo pořád plno. Důležité bylo, že se lidi bavili.


Už během dne, na autíčkách, na fotbálku starších pánů Božic a kombinovaného Práčí a Bantic (výsledek už vím, ale nemám foto) i na večerních akcích na parketu. Hodně návštěvníků přišlo, aby vidělo předtančení (ve 20 h a opakování ve 22 h) a pak ještě půlnoční překvapení. Dík za vše slečně Bohunce a samozřejmě všem tanečním párům.
První studená fronta kolem 22 h nás ještě minula, ta druhá po půl druhé už přinesla kromě hromů a blesků i vytrvalý déšť (14 mm/m2). Klaxoni tak ukončili svou produkci, neboť tančit se již nedalo a hodovní hosté v zastoupení všech generací se bavili po svém nebo se odebrali k domovu. Kvalitní obsluha na baru i u jídla se postarala o každého žíznivého a hladového. Díky Honzovi, Jurovi, Broňovi, Petrovi, Mirovi, Anetě, Zdeňkovi a Peťovi. Nad vším bděl Karel a pomáhali i další, jak bylo kde potřeba. Třeba Pavel a Andrea na vstupném.

Dneska je taky den a odpolední program začíná na hřišti v 16 hodin tradičním fotbalovým zápasem Božice - České Křídlovice. Od 18 hodin pokračuje taneční zábavou se skupinou Danteso. Vstup na nedělní programy je volný. Využít se dá i skákací hrad na hřišti nebo pouťové atrakce u kulturního domu.

Sobotní fotbal veteránů:
Božice - Práče/Bantice 2:5
Půjčili jsme hostům Čerta, aby jich bylo jedenáct, a spálili jsme hafo šancí: vrchní palič Mara Zif. Teď sháním nějaké foto z této akce.

               (lan)






Někdo se vracel z hodové zábavy - a už asi přestalo pršet






4 komentáře:

  1. Hlavní dík patří především hodovníkům bez kterých by hody ani nebyly, a kteří s velkým obdivem ustáli to úmorné vedro a večer předvedli ve skvělé náladě nádherné představení a ještě lepší půlnočko.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevidím tady ani jednu pochvalu na hodovniky kteří se pařili v krojích, zatancocali a bez nich by ani hody nebyly. To jste se opět poznamenali opravdu. Bravo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věnoval jsem hodovníkům nejméně dva samostatné příspěvky, tak nerozumím těmto steskům. Samozřejmě že bez nich by to nešlo. A že obešli celou ves v krojích a bez újmy na zdraví zasluhuje pochvalu. Sobotní tanec jsem neviděl, rád otisknu příspěvek, pokud mi ho někdo pošle. Určitě se taky hodně příspěvků najde už od neděle na sociálních sítích. Tak nahlédněte i ke kolegům. Jednu výtku beru: řadu hodovníků neznám jménem, budu jen rád, když někdo doplníte jejich jména pod společnou fotografii.

      Vymazat
  3. Hodovníci byli úžasní...bráno zleva do prava: Hanka Suchánková a Robin Šotkovský,Lucka Zedníčková a Vojta Maruštík,Míša Fojtíková a Tomáš Šperka,Dita Šperková a Radek Šob,Kika Koláčková a Vítek Janda,Evča Čapková a Kája Vávra,Kája Raušová a Michal Topolčan,Janča Horáčková a Honza Kreuzwieser,Eliška Mlčková a Petr Krupica,Marťa Švédová a Roman Šob,Nikola Zifčáková a Štěpán Černaj.....Bohunka

    OdpovědětVymazat