středa 29. června 2016

Zajímavé akce v širším okolí. Slavnosti ovčácké, vína, poutní a fotbalové (akt.29.6.)

Se zajímavými kulturními, sportovními a společenskými akcemi se v posledních letech roztrhl pytel. Ani se nedá sledovat, kde a co se koná. Kromě pozvánky na božickou akci s bylinkami a oslavy sportovních klubů v širokém okolí, jsem narazil i na tři akce, o nichž bychom mohli vědět a třeba nás některá i zaujme.


Ve svérázné (v tom nejlepším slova smyslu) vesničce se sto sedmdesáti obyvateli, kde se každý druhý jmenuje Vlček, kde hrají v zimě hokej a mají výborné hasiče, a letos byli oceněni v soutěži vesnice roku, pořádají Ovčácké slavnosti. Je to víska mezi Tvořihrází a Únanovem a jmenuje se Výrovice. Jsou tam lesy, zatáčky a Výrovická přehrada s kempem.


Otevřené sklepy v zajímavé sklepní uličce pořádají už po desáté ve Vítonicích. Že mají ve Vítonicích výborné hasiče ve všech kategoriích, vím už dávno. Že tam jsou i kvalitní vinaři, se můžeme přesvědčit v sobotu. Do Vítonic určitě trefíme, ale přeci: v Prosiměřicích odbočíte na hlavní křižovatce vpravo - a po kvalitní asfaltce jste za pár minut ve Vítonicích ... Nebo to vezmete na Čejkovice - Oleksovice - a jste taky ve Vítonicích.


Nám nejblíže jsou Lechovice. Tam se koná známá Lechovická pouť. Zcela výjimečně proto nebude z tohoto důvodu v neděli pravidelná bohoslužba v Božicích. Všichni jsme zváni na 10 hodinu do lechovického poutního kostela Navštívení Panny Marie.




Višňovské kulturní léto: 2.7. - 10.7.2016:



A několik fotbalových oslav:




70 let fotbalu v Suchohrdlech u Miroslavi - sobota 2.7.2016:


70 let fotbalu v Olbramovicích - sobota 2.7.2016:











Žádné komentáře:

Okomentovat