neděle 26. června 2016

Nedělní hodovní fotbal. Vzpomínka na Vlastíka Fňukala

Minutou ticha před úvodním hvizdem sudího Žapa uctili hráči Božic a Českých Křídlovic jednoho z těch, kteří neodmyslitelně patřili k hodovním fotbalům. Vlastík Fňukal už se bohužel na to lité hodovní zápolení díval shůry a určitě ho svrběla noha, když viděl, jak jeho milované Křídlovice přestávaly s nastávajícím časem dotahovat náskok Božic. A taky chyběl všem, kteří vzpomněli na jeho velký smysl pro humor.


Humoru sice letos možná trošku chybělo, na druhou stranu se hrálo vzácně fair a na velmi slušné fotbalové úrovni.
Do vedení šly Křídlovice, ale úspěšným střelcem byl (aspoň doufám) Dalibor. Na 0:2 zvyšoval mladší Číža, Ruda. Teprve pak se Božice vzpamatovaly a hlavičkou Jary Jandáska snížily na 1:2. O vyrovnání na 2:2 se zasloužil Radek Kapaňa, který doklepl Jarův centr. Poprvé do vedení 3:2 šly Božice po Míšově hlavičce z dobře kopnutého rohu Jirkou Škrabalem. Křídlovice nic nevzdávaly a dloubákem Patrika Šotkovského z velké vzdálenosti srovnaly na 3:3. Jiný Patrik - Jandásek - v brance Božic byl asi touto střelou docela překvapen! Gólovku Božic spálil Honza Szabó ml, ale Filip Šperka zajistil Božicícm opět vedení, tentokrát 4:3. Naposledy v zápase Křídlovice vyrovnaly na 4:4 zásluhou Patrika Šotkovského. Pak už jim sil viditelně ubývalo a tak Božice své následné vedení postupně navyšovaly až na konečných 7:4. Čistým vlastencem poslaly Křídlovičtí Božice do vedení 5:4. Na 6:4 zvyšoval Honza Szabó st., kterého tady všichni obdivovali, protože měl v nohách už druhý zápas. A v jeho letech taková kondice! Klobouk dolů! Na konečných 7:4 upravil nádhernou tvrdou a přesnou polovysokou střelou k tyči Míša Hrubý.
Po skončení zápasu si ještě každý hráč kopl penaltu a jak Patrik Jandásek v brance Božic, tak Roman Moravčík v brance Křídlovic byli několikrát úspěšní. Pak už zamířili všichni do sprch a posléze k baru.
Utkání s přehledem řídil Žap a pan starosta, který suploval práci chybějícího pomezního rozhodčího. Křídlovická lavička s nepříznivým vývojem skóre změnila taktiku, zaměřila se na osobní napadání konkrétních jedinců, ale na výsledku zápasu se již nic nezměnilo.

Letošní hodovní fotbal skončil a pořadatelé toho příštího mají rok na to, aby přemýšleli, jestli hrát tímto systémem, nebo se vrátit k "srandamačům" z dřívějších let. Všechno je o domluvě a taky o chuti hrát v takovém hodovním zápase. Není to, vážení přátelé, nic jednoduchého a netrénované tělo je lehce zranitelné.

                  (lan)




































































Žádné komentáře:

Okomentovat