úterý 24. ledna 2017

Božický kulturní dům prokoukl, ale ...

Takhle vypadal vchod do KD 30.10.2016
Během podzimních a zimních měsíců božický kulturní dům prokoukl. Nad vstupem do Relaxu se už pár měsíců skví nový světelný název provozovny, opraveno bylo vstupní schodiště a teď naposledy se opravoval strop v sále, provedena byla výmalba a vybroušeny a nalakovány byly parkety, jak jste si jistě všichni všimli (a mnozí i vyzkoušeli) na školním plese.


Přesto ještě stále zůstává dost toho, co je třeba udělat a co, ruku na srdce, už mělo být uděláno dávno. Nemám teď na mysli jenom bezbariérový přístup do celého objektu, který je kvůli složitým vlastnickým vztahům v nedohlednu, ale mám na mysli dlouhodobě sledovaný železoprosklený vstup do objektu.
Zdvojené prostory sice mají mít především bezpečnostní a izolační funkci, bohužel je tento způsob ochrany už dávno překonaný. Tím, jak jsme kuřáky vyhnali z vestibulu-předsálí (což je skutečně dobře!), poslali jsme je před vchod, který na tento způsob využití nebyl stavěn, není tudíž na kuřáky připraven a hlavně není teď tento prostor způsobilý z hlediska bezpečnosti.
Druhá věc proti stávajícímu vstupu je ryze zdravotní. Kdo musel někdy delší dobu pobývat ve vestilulu (předsálí), potvrdí, jak tam táhne a jaká je tam zima.
Proto se přimlouvám za to, aby se nečekalo "až jednou" budeme tvořit bezbariérový vstup, ale odstraňme stávající vstupy co nejdříve a dejme tam odpovídající a hlavně vhodnější vstupy plastové. A pamatujme i na naše spoluobčany kuřáky a vytvořme pro ně důstojnější prostředí, kde se budou moci v klidu a důstojně oddávat své chvilkové vášni. Obyvatelstvo Božic a návštěvníci kulturního domu tento počin božické radnice nepochybně ocení. Tak jako vše, co se udělá pro zlepšení kvality našeho života v Božicích.

P.S. Když tak koukám na fotky, tak výdejní okénka v jídelně - na obou stranách - si zaslouží taky urychlenou výměnu! A doufám, že klika dveří z vestibulu do knihovny už je nová! :-)

                        (lan)







Žádné komentáře:

Okomentovat