neděle 15. ledna 2017

To byl zase veselý týden (akt.13.1.)

Koho vyděsil v úterý před půlnocí zvuk božické hasičské sirény, může zůstat klidný. Zakouřený byt od ohřívaných potravin v Hrušovanech n. Jev. nakonec žádný velký požár nezpůsobil a tak hasičům stačilo postižený byt jenom odvětrat.


Moravsky řečeno: když už chlastáš, tak si na sporáku neohřívej klobásu a neplaš slušný lidi!


Dneska v noci stál u božické Jednoty autobus. Z důvodů náledí se nemohl hnout z místa. Když jsem jel ráno do práce, už tam nestál. Asi mu vyměnili gumy!!!
Na policejním webu se psalo:
Od 13.1.2017 00:40 do 02:45; na silnici 397 v obci Božice okres Znojmo , délka 56m; Jede od Mackovic směrem Lechovice.; dopravní problém; náledí; BUS stojí na silnici a z důvodu náledí se nemůže hnout z místa.


Poškozený vodovodní řad u čtvrté bytovky v Božicích byl už ve čtvrtek  opraven a tak si i na Kolonce mohli dát sprchu. Kdo to nevydržel, ohřál si pár litrů na sporáku a umyl se jak za starých dobrých časů.

Do turnaje v kulečníku vstoupil konečně i Karel a v zahřívacím souboji zdolal Bobra 2:0. Jinak turnaj plyne svým tempem a další vítězství si připsala Maruška. Myslím, že neuhádnete, koho tentokrát zcela zaslouženě zdolala. Vasil se sice už vrátil z oslav pravoslavných Vánoc na Ukrajině, ale do bojů zatím stále nezasáhl. Možná až po mém odchodu.

V Hostinci u Kudličků nenajdete po 1.1.2017 hrací automat. Všichni se ptají: Co tomu řekne Pupínek?

Poplašnou zprávou taky bylo sdělení, že naši borci z okresního přeboru už dneska trénují. Zprávu Rádia Jerevan je třeba upřesnit: Někteří by už rádi trénovali, ale oficiální trénink je naplánován až za 14 dní na pátek 27.1.2017! Já už to nevydržel a na úřední fotbalovou tabuli  jsem umístil rozpis jarní části okresního přeboru. Hajdy prý je v pořádku a Vojta Bačo taky.

Hledají se pamětníci význačné události z historie Božic, o níž kroniky i pamětníci mlčí! Nevím sice proč, ale mlčí. Jedná se o velkou akci více než regionálního významu, kterou pomohl v roce 1969 připravit člen naší široké rodiny, tehdejší božický farář Jan Nevrkla. Bylo to biřmování, kterého se podle zatím neověřených informací měl zúčastnit i pražský administrátor, pozdější kardinál František Tomášek. Obracím se tedy na všechny pamětníky, kteří se nebojí, aby podali svoje svědectví o této ojedinělé  akci. Možná ještě někde doma máte hodinky nebo nějaký jiný dar, který jste při té příležitosti dostali.

A o víkendu relaxujte, nebo se z toho všeho zblázníte.
Za týden zase něco nového ze života Božic.

P.S. Přidávám dobrou zprávu ze soboty: Už zase sněží, budeme stavět "huhulála". Tři jsem zpoza okna auta už v Božicích viděl!

              (lan)









Žádné komentáře:

Okomentovat