sobota 7. ledna 2017

Na valné hromadě hasičů

Velitel Mirek Beneš při projevu, vpravo
starosta SDH Honza Szabó st. a Dalibor
Tomášek, vlevo Petr Bojda a Tonda
Beneš
První sobotní novoroční dopoledne jsem strávil na valné hromadě božických hasičů. Každoroční zhodnocení činnosti, organizační a personální záležitosti a plán činnosti na rok 2017, to je v kostce obsah pracovního jednání.


Valnou hromadu řídil velitel božických hasičů Mirek Beneš a jeho informace doplnil starosta SDH Božice Jan Szabó starší. Přítomní byli jak aktivní božičtí hasiči a hasičky, tak i zasloužilí a čestní členové a taky zástupce okrsku Vláďa Vitouch z Pravic. Valná hromada začala minutou ticha za zemřelé božické hasiče.
Podrobnější informace o činnosti v roce 2016 doplním průběžně, z dalších zpráv a informací bych vybral třeba tu, že i letos se závodů v hasičském sportu budou účastnit božické hasičky (ozdoby SDH Božice :-)!), že v plánu je nejen fašank, ale i pořádání krojovaných hodů, chybět by neměly ani tradiční závody O pohár starosty obce Božice a tradiční fotbalový turnaj na Škárkovce (letos se počítá, že bude už v druhé polovině července). Nejvíc se hasiči těší na zánovní mašinu "patnáctku", která je vhodná nejen na zásahy, ale i soutěže všech kategorií včetně žáků, kteří by měli být v Božicích obnoveni. 
Pan starosta Karel Hala určitě potěšil přítomné tím, že přislíbil snahu obce získat pro potřeby dopravy hasičů nové vozidlo (podtrhuji NOVÉ) a to s pomocí dotace, což si vyžádá nějaký čásek. Taky pan starosta nabídl hasičům podporu a pomoc při celkové úpravě areálu kolem hasičské zbrojnice. V souvislosti s budováním sběrného dvora a zadlážděním této plochy vybídl hasiče, aby si promysleli, co všechno by chtěli v těchto prostorách zadláždit oni. Materiál by jim obec zajistila.
Souběžně s panem starostou jsme hned v úvodu zaskočili přípravný výbor prosbou o čaj s rumem. Šli jsme pěšourem, každý po své ose (já lesoparkem) a sešli jsme se u domu (kdysi) paní Moudré. Ani jsme nenapočítali do sta a už jsme byli krásnou hasičkou Lenkou obslouženi k naší plné spokojenosti.  Jak říká staré hasičské heslo: Hasič ku pomoci, třebas o půlnoci!" A pak už to šlo s občerstvením a dobrou náladou ráz naráz! Prostě výborná valná hromada. A nakonec mě Honza st. ještě hodil až před náš dům!
Nedá mi to, abych nepřipojil drobnou noticku na závěr. Po 35 letech jsem se stal opět hasičem. Rád jsem hasičům už v minulosti pomáhal s propagací a tak si vážím i jejich nabídky a ocenění.

                                                       (lan)










Žádné komentáře:

Okomentovat