středa 18. ledna 2017

Kolem školy třicítkou?

Tady by se mělo jezdit třicítkou a nemělo
by se zde stát
V Božicích vedeme neutuchající spor kolem rychlosti v obci. Jeden z diskutujících na tomto blogu nedávno navrhoval, aby byly uvnitř obce instalovány skutečné radary, nejenom ty varovné, jakými jsou dnes Božice obšancovány ze všech stran. Reálnější se jeví jiné opatření, a tím je instalace "třicítky" na silnici 397 při průjezdu kolem školy.


Božická radnice se dopravnímu značení věnuje systematicky a nekompromisně. Odhlédneme-li od nepříliš povedených dopravních úprav v kontroverzní ulici Pod masnou, je většina realizovaných v pořádku. Připravuje se instalace dalších dopravních zrcadel v části obce Božice při výjezdu od Kolonie u božické prodejny COOP Jednota a hlavně při výjezdu z ulice Maxe Mayera (Prelátovy nebo od roku 1950 taky Gottwaldovy ulice) na silnici 397. Rádi vás budeme informovat, až bude tento projekt realizován.
Souběžně s tím by se mělo realizovat další opatření a to u školy. Silnice 397 je zde momentálně uzavřená,protože je součástí komplexní opravy silnice navazující na nově budovaný kruhový objezd.
Instalovat zde od křižovatky u vojenských bytovek - ulice Za školou - bytovka 403/Míčovi ke kruháku a podobně v opačném směru od kruháku k této místní křižovatce dopravní značku "30 km/h" by nemělo být vůbec žádným problémem. Taky s instalací dopravních značek "zákaz stání" se zde určitě počítá.

                                           (lan)


1 komentář:

  1. V dnešním Deníku se píše: Například v Božicích se už v první polovině letošního roku dočkají nové silnice na průtahu obcí. Vzniká tam také velký kruhový objezd uprostřed obce nedaleko základní školy. „Hlavní náklady nese Správa a údržba silnic, která zaplatí opravy průtahu a kruhový objezd. My uhradíme asi čtyři miliony korun za chodníky, veřejné osvětlení či autobusovou zastávku," řekl první muž Božic Karel Hala. Silničáři mají na stavbu vyčleněných téměř sedmnáct milionů korun.

    OdpovědětVymazat