pátek 6. ledna 2017

Tři králové prošli Božicemi

Tři králové/královny 6.1.2017
I přes velmi nepříznivé povětrnostní podmínky a chřipkovou epidemii prošlo dnes pět skupinek Tří králů Božicemi. U nás zazvonili už za tmy, ale svou koledu zazpívali krásně. Dokonce jsem si ji s Kašparem, Melicharem a Baltazarem zanotoval i já, až se z toho jeden z dálněvýchodních králů zakuckal smíchy.


Bílou křídou pak ještě svou návštěvu našeho domu zvěčnili na celý letošní rok a vykročili do ztemnělých Božic za další koledou. Doufám, že i u dalších dveří nezvonili zbytečně a dostalo se jim přijetí u štědrých božických občanů.
Sbírka, kterou ve spolupráci se znojemskou Charitou spolupořádá Obec Božice, pomůže hlavně lidem na Znojemsku, kteří se nacházejí ve složité životní situaci. Tisícileté poselství Tří králů je i dnes živé. Zahlédl jsem na netu fotografii z Hradu, kde pan prezident již odpoledne přijal tříkrálové poselstvo a bohatě je obdaroval do zapečetěné pokladničky. Všem, kdo jste přispěli, díky!

                                                       (lan)


Vlastně fotografie prozradila, že se úsměvu neubránil ani jeden
král


1 komentář:

  1. Pokud Vás koledníci v pátek 6.1. nezastihli doma a rádi byste přispěli do Tříkrálové sbírky 2017, můžete tak učinit do středy 11. ledna 2017 v Obecní knihovně.(Z webu obce Božice)

    OdpovědětVymazat