neděle 29. října 2017

Božičtí hasiči opět v akci (dopl.foto+ další zásah)

Dnešní větrné počasí není výstrahou nejen pro nás občany, ale především pro složky záchranného systému. Do akce tak vyrazili i božičtí hasiči. Popadané stromy bez větších škod budou doufám tou největší pohromou. Bohužel v podvečer musím konstatovat, že jsou i větší škody. Sledujte dále.
Asi před hodinou houkala opět siréna, naši hasiči vyráželi do Břežan na zámek. Část plechové střechy na stavení hospodářského zázemí se srolovala .....
I v Božicích jsem viděl nepříjemné škody i ty drobnější jako jsou povalené popelnice nebo potrhané plakáty na výlepové ploše, pak taky pochroumané tyčky u stromků, ale taky polámaný ořech u dílny autoservisu (bývalého Svazarmu), nebo popadané tašky na střeše bývalé sýpky (dnes firmy HORTIM). Horší už je to se solárními panely na střeše Pavlíčkových.
Kdo máte nějaké foto, pošlete. I mobilem.

A božičtí hasiči pokračuji i po 16 hodině dalším zásahem - padlé stromy na silnici Mackovice-Hostěradice. Jsou tam křehké ořešáky .... Kdo to kdysi vymyslel, měl by dostat metál. podobně jako se kolem silnic a fotbalových hřišť v 50. letech vysazovaly topoly. Taky křehké a ještě dávající pěknou listovou sklizeň, jak jsme viděli v sobotu v Lopatově.




















         (lan)

1 komentář: