pátek 11. října 2019

Pozvánky na cyklus přednášek v Miroslavi

Stromy v krajině Miroslav a Rotary Club Znojmo pořádají v budově AK DENTu na křižovatce v Miroslavi podzimní cyklus přednášek. Tento pátek 18.10. bude vyprávět svoje zážitky z Afghanistánu plk.v.z. Roman Kopřiva.



Začátkem měsíce října startuje podzimní cyklus přednášek, který společně pořádají Stromy v krajině, z.s. , AK DENT, s.r.o. a Rotary klub Znojmo, z.s. . Čtyři plánované přednášky pokryjí širokou škálu témat a budou se konat vždy v pátek v 18.00 v přednáškovém sále kliniky AK DENT, s.r.o. v Miroslavi. 

Program přednášek:
4. 10. 2019
PhDr. Arnošt Vašíček                    Fantastické záhady
Zábavné setkání s autorem řady knih a televizních seriálů o tajemnu (Ďáblova lest, Ztracená brána, Strážce duší). Nevysvětlitelné archeologické nálezy, podivné úkazy a paranormální jevy naznačují, že minulost naší planety je daleko tajemnější, než si vůbec dovedeme představit. Arnošt Vašíček představí nejzajímavější objevy ze svých cest do více než osmdesáti zemí. Besedu doplní promítání unikátních videozáznamů.

18. 10. 2019
plk.v.z. Ing. Roman Kopřiva       Afghánistán – mise Armády ČR
Zážitky a zkušenosti z přímého působení velitele kontingentu Armády ČR v Afghánistánu vám přiblíží skutečnou realitu této země, která je zmítána dlouhodobým bojem jednotlivých kmenů a centrální vlády o udržení moci a vlivu. Přednáška bude doplněna zajímavými fotografiemi a krátkým filmem ze skutečného působení jednotek AČR.

8. 11. 2019
RNDr. Taťána Míková                    Mění se naše podnebí? Je klimatická změna mýtus nebo realita?
Pohled na často diskutované téma ve světle každodenních zážitků lidí z různých koutů naší země. Jsme na tom stejně, lépe nebo hůř než obyvatelé jiných zemí Evropy a dalších kontinentů? Odpovědi na otázky, které si dnes kladou lidé na celém světě, se pokusí nastínit klimatoložka a meteoroložka ČT.

6. 12. 2019
Mgr. Vojtěch Wertich                  Aviou Jižní Amerikou
Je těžké vměstnat 4 měsíce do hodinové přednášky, ale i tak se můžete těšit na neuvěřitelnou dávku přístavní byrokracie, vůně patagonské Carretery Austral nebo spálenin z vyprahlé Atacamy. Především se ale mrkneme na bolívijské výškové rekordy, jízdu po zaplaveném salaru, výstup na šestitisícový vulkán, zaplavené Peru, stále zelený Ekvádor nebo stále překvapující Kolumbii.

                                         (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat