sobota 5. října 2019

Výzva pro božického starostu Karla Halu

Možná je to až moc emotivní výzva, ale na druhou stranu vnímám, že bez patetických gest se někdy nehneme z místa. V dnešním Třebíčském deníku čtu, že díky iniciativě starosty Zvěrkovic Štěpána Bartůňka, kterého mimochodem z dob svého mládí též osobně znám, se připravuje totální rekonstrukce velmi nebezpečné křižovatky u Zvěrkovic na silnici Znojmo - Mor. Budějovice, kudy čas od času taky k rodině naší Hany jezdíme.



Ve výhledu je i podobná úprava - s levými odbočovacími pruhy - nedaleké podobně nebezpečné křižovatky u Blížkovic, a to rovněž díky iniciativě blížkovické starostky Šárky Ježkové.
No a jsme u jádra pudla: Kdy se někdo zasadí na podobnou úpravu křižovatky na silnici Pohořelice - Znojmo u Mackovic? Myslím si - a nejen já - že by se o to rukou společnou a nerozbornou měli zasadit starostové obcí DSO Niva, a to především těch obcí, které jsou tou křižovatkou nejvíce dotčené: Mackovic, Břežan, Velkého Karlova, ale především a na prvním místě naší obce Božice. Tudíž se obracím na božického starostu Karla Halu, aby to byl právě on, kdo zvedne ten prapor za celkovou rekonstrukci mackovické křižovatky se státní silnicí I/53.
Na našeho starostu se obracím z mnoha dobrých důvodů. Hlavní je ten, že on ze všech stávajících starostů DSO Niva rozumí díky svému odbornému vzdělání dané problematice nejlépe. To, že touto křižovatkou projíždím každodenně já, je druhořadé, možná třeba desetiřadé, ale tak jak za více než deset let pravidelných jízd vidím situaci, je těch vozidel směřujících po projetí této křižovatky na Božice suverénně nejvíc.

             (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat