sobota 19. října 2019

Plány nových silnic I. třídy na Znojemsku. Žádná sláva

Plány výstavby silnic a dálnic v letech
2020 - 2022
Nebýt obchvatu Lechovic, byla by bilance modernizace silnic I. třídy na Znojemsku žalostná. Téměř nulový lobbing za posledních 30 let, kdy ani jeden znojemský poslanec či senátor nedokázal ukázat na Znojemsko důrazně prstem, pokračuje. Rok 2020 má pro Znojemsko jedinou investici a druhá polovina roku 2021 by měla vést k zahájení oprav dalších úseků silnice I/53 Pohořelice - Znojmo.



Vláda projednala přehled přípravy všech dopravních staveb s náklady přesahujícími 300 milionů korun s předpokládaným zahájením v následujících třech letech. Dokument vychází z plánů státního fondu SFDI a představuje návrh na financování nových silnic a železnic prostřednictvím státního rozpočtu a evropských fondů. Aktuálně.cz má materiál k dispozici, podívejte se, kde se má stavět.

V roce 2020 se bude investovat přes 600 mil. Kč na opravu silnice I/53 v úseku  Znojmo - Lechovice a v roce 2021 budou zahájeny práce na opravách silnic Lechovice - Miroslav, Miroslav - Branišovice a Branišovice - Pohořelice. Dále se počítá s dokončením obchvatu Znojma I a největší akcí, která zabere několik let, bude výstavba chybějící části obchvatu Znojma - obchvat Znojmo III v ceně 1,7 miliardy Kč.

Na Brno nás tak čeká v následujících šesti sedmi letech pořád někde nějaký semafor nebo objížďka.
                                       (lan)




1 komentář: