středa 27. listopadu 2019

Kolik tragédií pohne s ŘSD? (akt. a dopl.)

Tak to bude někdy na horizontu Vranovská
Ves - Pavlice. Kdy se bude řešit "práčská
křižovatka"?
Reakcí Ředitelství silnic a dálnic na tragickou nehodu u Pavlic je "plán"  dát sem zleva i zprava v obou směrech značku zákaz předjíždění a doplnit bílé šipky vybízející řidiče k zařazení do svého pruhu. Jak akční naše ŘSD bude, to se neodvažuji odhadovat. Věřme, že do Vánoc to bude.
 

ŘSD v reakci na dopravní nehodu z 11. listopadu 2019, která si vyžádala pět lidských životů, má v plánu na úsek před Pavlicemi osadit značky zakazující předjíždění a doplňkové vodorovné značení v podobě předběžných šipek. Zákazové značky budou kvůli lepší viditelnosti umístěné po obou stranách komunikace ve směru jízdy.

Připomeňme si, že viník nehody, krom toho že předjížděl těsně před horizontem (§ 17 odst. 5 písmeno a) - řidič nesmí předjíždět nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí), porušil i místní úpravu v podobě přejetí podélné čáry souvislé.

K tomu připojuji poznámku týkající se tzv. práčské křižovatky - za horizontem ve směru Znojmo - Pohořelice odbočování doleva! Dneska ráno - středa 27.11.2019 - tam opět došlo k dopravní nehodě, v níž se potkaly tři vozidla. Kdy tam nějaký filuta z ŘSD vymyslí nějaké řešení?

                                                              (lan)
A odpoledne nehoda na dalším kritickém místě - na bantické křižovatce. Silnice I/53 byla pak 4 hodiny zavřená. K tomu dvě policejní fotografie:



Na bantické křižovatce 27.11.2019 v podvečer

Jinak - naši hasiči byli dnes odpoledne voláni k požáru do Hrušovan n. Jev.:
PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY
Popis: Zahoření agregátu při jeho rozřezávání v kryté hale. Uhašeno před naším příjezdem, P je beze škody.
Jednotky: SDH Drnholec, PS Znojmo, PS Hrušovany nad Jevišovkou, SDH Božice, SDH Jiřice u Miroslavi
Obec: Hrušovany nad Jevišovkou
Část obce: Hrušovany nad Jevišovkou
Ulice: Hrabětická
Stav: Ukončená


2 komentáře:

  1. Během dnešního podvečera další dvě nehody v našem širším okolí - v Jiřicích u bývalého motorestu pobíhali koně, jednoho srazilo auto, do něhož pak narazilo auto jedoucí za ním. Zbývající koně klusali k Lopatovu. Před půlhodinou došlo ke srážce na bantické křižovatce (další známé kritické místo na silnici Znojmo-Pohořelice). Policie a hasiči jsou na místě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak nehoda na bantické byla o půl čtvrté a před 19 h byla silnice znovu otevřena a zprůjezdněna. Přidávám foto od HZS.

      Vymazat