pondělí 25. listopadu 2019

Rozruch kolem znojemské nemocnice

Poznáte jediného znojemského poslance
PS Parlamentu ČR? Už jste se s ním
někde potkali? Viděli jste ho někdy
v televizi, třeba z vysílání ze zasedání
našeho parlamentu?
Jak upozornilo dnešní vydání regionálního týdeníku Znojemsko, znojemský poslanec parlamentu ČR David Štolpa (ANO 2011) rozvířil svým cíleným dotazem na svém facebookovém účtu na kvalitu urgentního příjmu ve znojemské nemocnici čilou emotivní diskuzi.


Jeho dotaz pronesený v souvislosti s nástupem nového ředitele znojemské nemocnice zněl: "Co třeba říkáte na stav urgentního příjmu? Jakou s ním máte vy osobně zkušenost? Podle mě potřebuje nutně a neodkladně rekontrukci. Nebo možná rovnou úplnou modernizaci."

A diskutující spustili lavinu svých, vesměs negativních zkušeností:
Ono je taky dost hrozné když přijdete na příjem s malým dítětem a čekáte tam přes 2 hodiny než vás vůbec vyšetří, dospělí jsou dávno pryč a vy čekáte...
Především znojemský urgentní příjem není urgentní...  Doufam a pevné verim, že s novým panem ředitelem se nemálo zmeni 
tzn. ze byvaly reditel a management nemocnice se bude za dany spatny stav zodpovidat nebo jeste dostane zlaty padak na cestu ? tento stav prece netrva mesic, ani rok, je to verejne tajemstvi snad uz i nekolik desitek let...
Ja tam cekala 5 hodin s rocni dcerkou se 40 s horeckama
Tento příjem vyhovoval možná před 30lety, za celou dobu se změnily jen ošetřující tváře. Ostuda

Na tuto diskuzi v týdeníku Znojemsko reagovala Hana Kováříková, která už 40 let na Centrálním příjmu Nemocnice Znojmo pracuje. Příspěvky jsou jí velmi nepříjemné, ale nejvíc ji zaráží, že se za ně postavil i poslanec Štolpa. Sama píše: " Jak jinak si vykládat to, že kritikům v diskuzi dává za pravdu a ještě si přisazuje? Vždyť je to přece on a další politici, kdo mohou situaci změnit!
Navíc, pokud se nemýlím, jeho přítelkyně je v krajském zastupitelstvu za vládní stranu (ANO 2011), kde se rozhoduje o fungování a financování znojemské nemocnice. ... Proč tedy pan poslanec místo kritiky na sociálních sítích nenabídne svou pomoc?"

A tak snad jenom zbývá otázka pro nás: Jakou máte zkušenost vy občané a přátelé Božic s Centrálním příjmem ve znojemské nemocnici?

               (lan)


1 komentář:

  1. Bohužel musím souhlasit.Sama jsem jela s dusícím se synem na centrální příjem a ikdyž sestřička vylezla celkem rychle a i ona konstatovala že se syn dusí trvalo to hodinu a půl než nás zavolali.Nejvíc mě udivilo že pan doktor se na syna podíval a řekl"A už je to dobrý ne?"Po tom co jsem mu ve vzteku řekla,že za hodinu a půl čekání by to rozdýchal každý,teprve začal syna vyšetřovat.A tomuhle se říká urgentní péče?Na co si platíme zdravotní pojištění?

    OdpovědětVymazat