neděle 13. května 2012

Fotbal: Takový už je okresní přebor (akt.)

Hostan OP: Božice A - Miroslav B 3:1 (0:1)
Branky: David Švejdík 2, Petr Horký - Martin Zálešák
Co dodat k zápasu, v němž nám šlo o hodně a v němž vůle po vítězství udolala všechno kolem. Ale začněme pěkně popořádku.
Do zápasu jsme šli s Ivošem v brance, se Svaťou na levém beku s Davidem v záloze. To byla pozitiva a dost důležitá devíza do začátku zápasu. Taky jsme se do soupeře nekompromisně pustili. Nádherný centr Michala Topolčana už v 1´ napálil Jirka Kubíček nad! "Aby nás to nemrzelo," podotkl nestor božického fotbalu a jeden z mých rádců na ochozu pan Karel Hala st. A taky že jo! Běžela 6´hosté zahrávali svůj první roh (po své první útočné akci) a lup buch - hráč číslo 6 Martin Zálešák měl před sebou bránu dočista otevřenou a na milimetr přesně hlavou poslal hosty do vedení - 0:1. Ani nevím, zdali se přítomný divák Petr Juračka radoval, ale asi ano, je to přece jenom už Miroslavák a na léta strávená v našem dresu už vzpomíná jenom nostalgicky. Nás to nakoplo a jeden náš útok za druhým se valil na miroslavskou půlku hřiště. Zápas se musel divákům líbit, i když se nehrál špičkový fotbal. Samozřejmě, vnímali jsme hlavně naše příležitosti, ať už to byl Honza, Čert, Jirka, Lopíl nebo jara. Nějak nám chyběl klid ve finální části. I standardky jsme kopali jak podle šablony (David nebo Honza), stejně tak rohy. Je však třeba podotknout, že miroslavský gólman Petr Smejkal byl výborný a zlikvidoval kde co. O hodně šancí jsme se připravili sami nepřesnostmi v rozehrávkách. Většinou jsme naše krajní hráče Michala, Čerta i Svaťu honili jak zajíce po poli. Dalekonosné střely Džampa i Honzy končily v náruči miroslavského brankáře. Kolem 25´my valíme dál jeden útok za druhým, tlačíme se do vápna, hosté nás v dostatečné vzdálenosti zastavují fauly. Zvlášť Honza si vytrpěl své a ne každý zákrok na něj byl odpískán. 29´ - Svaťův centr do vápna - Michal vybojoval roh - gólman jej vyboxoval do pole. 30´- pěkná kombinace na vápně - uvolnil se Lopík a levačkou napálil nad!!! Miroslav zatažená, ale naše útoky bez konečného efektu. Náš závar v 32´ skončil opět bez gólu. Honza kopal přímý kop, Svaťova střela sražena na roh. Roh sice nic moc, ale hosté opět faulují. Kope Jara, Jirkův centr gólman opět vyboxoval na další roh, ten kope Lopík a gólman ho opět vyboxoval ven! Tak to byla jenom ukázka z dění na hřišti v průběhu 32 - 33´. V 36´ po pěkné kombinaci střílí Lopík - pěkná rána, ale chtělo by to trochu níž!
No a pak to přišlo: Běžela 40´, hosté se dostali k našemu vápnu a nastřelenou ruku našeho hráče ocenil rozhodčí Fouček po kratičkém zaváhání nekompromisně pokutovým kopem! Marně naši fanoušci bouřili. Penaltu však Ivoš "přečetl" a vyrazil ji! Bravo. To nás po všech stránkách obrnilo, zbavilo zbytků nervozity a šli jsme s novou energií do toho. Škoda, že Lopík svým ekvilibristickým kouskem (nůžkami vzad) netrefil v 41´ míč, který plachtil před miroslavskou brankou.
 Zajímavý zápas pokračoval i druhých 45 minut. Naši hru oživil střídající Marian Vávra a dlužno říct, že tentokrát už připomínal Mariana, jak ho známe. Nakonec stál rozhodující měrou u třetí branky, která korunovala náš zasloužený úspěch. Začátek druhé půle trpěl trošku rozháraností. My jsme nadále tlačili, Honza kopal v 50´ přímý kop zleva v dobré vzdálenosti, ale brankář opět nebezpečnou střelu vyrazil. Snaha vyrovnat nám trošku motala nohy. Podobně dopadl další přímý kop v 55´, pro změnu jej obránce odhlavičkoval. V 56´ pronikl dopředu  Marian, poslal Čertovi do vápna a tam zahrál hostující obránce rukou od těla. Jeden diskutující píše, že to pískl za faul na Čerta, hádat se nebudu, na ochoze jsme to brali, že to pískl za ruku. Nařízený pokutový kop proměnil v 57´ náš spolehlivý exekutor Džamp na vyrovnávací gól - 1:1.
Pokračovali jsme v tlaku, který ukončila v 63´další penalta. Byla to jasná ruka, tentokrát bez reptání hostů. Míč si na značku pokutového kopu postavil opět Džamp a opět přesnou tvrdou střelou nedal gólmanovi šanci - ujali jsme se vedení 2:1.
Vedení jsme si chtěli pojistit a nadále jsme tlačili. Miroslavští postupně střídali a snažili se oživit svoje řady, což se jim v 67´a v 69´ i podařilo, ale hostující hráči svoje jasné gólové šance trestuhodně neproměnili, což konstatujeme i my! Miroslav ožila, začala zlobit, my jsme se nechali rozhodit a zbytečně jsme diskutovali nad neodpískanými fauly-nefauly na Honzu. Je to vždy na posouzení rozhodčího a rozčilování je zbytečné.
Z našich šancí: 65´po faulu na Honzu Davidův přímý kop brankář vyrazil, 66´ Lopíkova střela sražena na roh, pak až (po miroslavské desetiminutovce, kdy jsme my polevili a zápas maličko vypustili v domnění, že už je to jasný) v 75´ náš pěkný útok zakončoval opět Čert a opět zasáhl úspěšně hostující gólman. V 76´ šel na hřiště Pacík za Honzu a s Marianem se hned dostali do šance, ale bylo to dlouhé.
Miroslav naposledy zahrozila v 78´. Po naší "hrubici" se dostali opět před naši bránu, ale jejich střela před otevřenou svatyní šla opět mimo.
Účet zápasu podtrhla 86´. Odvážný Marian šel neohroženě mezi dva zadáky Miroslavi, prošel, relativně v klidu stačil přesně odcentrovat na nabíhajícího Čerta a ten umístil svou střelu přesně do odkryté branky. Byl to nejhezčí gól zápasu a potvrdil naše cenné vítězství 3:1.
Závěr patřil Miroslavským: přímý kop zvedla naše zeď nad branku, v 89´ vytáhl Ivoš špičkami prstů nad branku nebezpečný roh a v nastaveném čase odvrátil miroslavský závar Zdeněk.
Zápas byl napínavý až do poslední minuty a já jsem po skončení zjistil, že jsem si tentokrát udělal jenom jednu fotku těsně před zahájením.

Naše sestava: Ivo Urban - Zdeněk Chrenovský, Jaromír Jandásek, Svatopluk Nevěčný - Aleš Žák - Petr Horký, David Švejdík, Jan Kudlička (od 76´ Tomáš Kudlička), Michal Topolčan (od 46´Marian Vávra) - Pavel Ležák, Jiří Kubíček.
Příští zápas hrajeme v neděli 20.5.2012 v Oblekovicích proti horkému adeptovi na postup IE Znojmo B. Zápas začíná v 10:15 h.
                                                                       Ladislav Nevrkla

7 komentářů:

  1. s podplaceným rozdhodčím se hraje hned líp :) zajímavý penalty obě dvě... škoda, že první penatla byla za faul a ne za ruku tak nevím jak jste se s rozhodčím na penaltách dohodli :)

    OdpovědětVymazat
  2. 1.poločas derby jak ma byt. 2.poločas ovlivněny rozhodčím Fouckem = trapas i hraci Bozic se stydeli, ale body byli zřejmě potrebnejsi nez morální zásady.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevidím to tak černě, jak diskutující. My bychom taky mohli cítit křivdu za neodpískanou ruku Miroslavi v 1.půlce. A který rozhodčí pískne proti domácím penaltu před koncem 1. poločasu???? Kdybyste ji dali, tak bylo po nás! A ruku na srdce - kdybyste proměnili ty tři tutovky v poslední třetině utkání (tak jak o nich píšu), tak jste nás zařízli. Bez emocí a bez hledání nějakých čar a kouzel. A musíte uznat, že vás při naší třetí brance náš dorostenec Marian dokonale vyškolil. (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Po dvou vymyšlených penaltách už je každému nějaká třetí branka ukradená, navíc vyplynula jen z toho, že Miroslav díky snaze o vyrovnání musela otevřít obranu. Když jde 5 hráčů na 2, tak dají gól i kopyta! Příště se na to podplácení vykašlete, vždyť nemůžete mít ani radost..., radši hrajte trojku, kde na to třeba budete mít, než se plahočit okresem s takovými podvody a ještě se tím chlubit! Jinak komentář na této stránce beru jako absolutní ironii a výsměch psaný navíc někým, kdo na zápase vůbec nebyl!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že se zbytečně zabýváte naším mužstvem. My taky respektujeme vás a i když komentář k zápasu straní nám, nikde jsem nenapsal, že byste hráli špatný fotbal. naopak opakuji: kdybyste proměnili své vyložené šance (my takové ani neměli), tak jste vyhráli bez ohledu na penalty (ta první už bohužel zůstane spornou, ale byla nařízená a s tím nic neuděláme ani my, ani vy). O nějakém podplácení a podobných záležitostech nemůže být z naší strany už vůbec řeč. Milióny v krabici od vína (nebo od bot?)jako poslanec ČSSD David Rath nemáme! A tu třetí branku jsme dali po vašich dvou ostudně promarněných šancích (tam pitvejte své hráče) a zcela určitě jsme neútočili v pěti na dva. Náš dorostenec Marian vaše dva zadáky prostě vyškolil a jim je teď trapně, nebo ne? A jinak: Už se tím zápasem netrapte, jestli jste chtěli vyhrát, měli jste na to (to plně uznávám), ale prohráli jste si to sami svou neschopností vstřelit branku (i penaltu). To musíte uznat. V příštím ročníku si to povíme opět v Hostan OP :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat
  6. Na podzim v utkání Božice-Přímětice ten stejný pan rozhodčí Fouček pískl penaltu pro domácí za ruku domácího!! útočníka ve vápně Přímětic :) Sám hráč se po zápase přiznal a to vše za stavu 0:0. Nikoho neobvinuji, jen se mi to zdá poněkud divné... A na zápase jsem byl přítomen :)

    OdpovědětVymazat
  7. Není to už nějaký mindrák někoho?Za chvilku,aby se rozhodčí báli písknout penaltu!Běžte do háje!!!

    OdpovědětVymazat