sobota 5. května 2012

Sobota jako vyšitá


Někdy se to tak schumelí, že v jeden den se sejde tolik akcí, občas se prolínajících, že se nakonec nedají ani všechny stihnout. A tak si člověk musí vybrat a o tom, co nestihne navštívit, si nechat poreferovat.

A tak jsem během dopoledne a odpoledne navštívil akce dvě a o dalších dvou mám aspoň zprostředkované informace. Jedna z akcí už je na webu (Okrsková soutěž v požárním sportu), druhou připravuji (o návštěvě bývalých obyvatel obce), o třetí - otevření Muchovy cyklostezky a otevírání Hraběcí studánky - vím od přímého účastníka, že se jí zúčastnilo mnohem více lidí než vloni (a to jsem byl účastníkem a dotyčný též), že to bylo pěkné, že u studánky zpíval Božický smíšený sbor řízený Janem Svobodou, ale že trať cyklostezky je místy svým způsobem nebezpečná. K tomu ještě dodám, že na konec května by se premiérově měla konat menší cyklojízda v režii božických pořadatelů, že jedním z míst, kam se cykloturisté dostanou, bude též Hraběcí studánka, že to bude přiměřeně dlouhá trasa pro rodiny s dětmi a že by měla končit ve sklepní uličce u Borotic, kde přibylo několik pěkných božických vinných sklepů. Tak sledujte informace na obecním a tomto webu, popř. hlášení rozhlasu či plakátovací plochy. Poslední dnešní akcí byl zápas našeho "B"týmu ve IV.C. Vedli jsme gólem Michala Topolčana 1:0. Hosté ve 2. poločasu vyrovnali, a tak jsme se v utkání se Slupem B (správně má být se Slupí) rozešli smírně.
No a jako bonus přidávám foto posledních padlých starých sloupů. Podrobně o historii elektrifikace v Božicích psali Ivan Hudec ml. a Marian Kvarda v posledním čísle Novin Niva a průběžně jsme o akci informovali i na těchto stránkách.

                             Ladislav Nevrkla




Žádné komentáře:

Okomentovat