sobota 26. května 2012

Účastníci výletu

Robin Šotkovský se synem Patrikem (Veloservis Šotkovský) měli výborný nápad, místostarosta Jiří Čada a další podali pomocnou ruku a první ročník Božického cyklovýletu se stal v sobotu 26.5.2012 skutečností.

Zašel jsem se podívat aspoň na start akce o půl deváté u kulturního domu a zachytil jsem předstartovní a startovní horečku. Jak zdůraznil v zahajovací informační řeči Robin, nejde o závod, ale o radost z pohybu a projížďku příjemnou božickou krajinou. Účastníci cyklovýletu jeli pod ochranou sv. Donáta, projeli údolím Lásky a pak již vjeli do našich lesů v oblasti Karlovských rybníků.
První zastávka byla naplánovaná u Hraběcí studánky (jak vidno, část trasy vedla šanovským územím). Tam byly připraveny hry pro děti a soutěže pro jejich tatínky. Jak uspěli v dovednostních cyklohrátkách se snad dozvím dodatečně. Kolem půl jedenácté se podél "Páťáku" vydali cyklisté na Kolonku. Jestli si udělali zastávku i u Jiráskova domu, rozhodli až během jízdy. Předposledním bodem programu byla exkurze v mléčné farmě Ing. Marka Klíče. Potom už přes Zámlýní zamířili do cíle etapy u sklípku Jiřího Čady ve sklepní ulici u Borotic, který se během času postaral o občerstvení vyčerpaných turistů.
Když jsem viděl tu kvalitu vybavení a dobrou náladu účastníků, nepochyboval jsem o tom, že tento úvodní ročník bude mít svého následovníka příští rok. Ve stejném čase a se stejnými pořadateli.

Tak jak by kulturní a společenské akce v Božicích měly mít svůj jasný a neměnný "jízdní řád". Ať každý dělá jednu akci s maximálním nasazením a na standardní vysoké úrovni, na niž jsme si v Božicích v posledních letech zvykli: myslivecký ples myslivci, školní ples Sdružení rodičů při ZŠ, karneval I. MŠ, fašank hasiči, Košt vinařské družstvo, traktoriádu AVZO (připravuje se), čarodějnice pod patronátem obce (i zde bych viděl jasné pořadatele), Den matek II. MŠ, cyklovýlet (Veloservis Šotkovský), Dětský den Obec a spol., hody fotbalisti, rozsvícení vánočního stromu škola, Božické jesličky kino Božice, předvánoční posezení s hudbou smíšený pěvecký sbor, adventní koncert soubor De melodica a pokud jsem teď v rychlosti na něco zapomněl, tak i ti další pořadatelé.
Vše by měla zaštítit naše obec, která by měla určit koordinátora společenských akcí v Božicích, zpracovat koncem roku kalendář kulturních a společenských akcí, vytisknout ho a dát do každé rodiny. To bych viděl jako jasné, průhledné a smysluplné. Pokud někomu nějaká akce chybí, ať ví, kam se obrátit (na koordinátora, který zatím ještě není určený), najít vhodný termín a akci uspořádat.
                                                                                                          Ladislav Nevrkla

















Žádné komentáře:

Okomentovat