pátek 4. května 2012

Jezdit po Božicích na kole nebezpečno

"Jedna paní povídala", že u nás došlo k havárii cyklisty, že se hodně natloukl, že měl otřes mozku, že leží v nemocnici a že se v noci vracel ze sklípku a najel do nerovnosti na silnici.

Nepátral jsem po tom, jestli je to pravda, neměl jsem na to ani čas, ale dnes jsem si přečetl na webu Deníku zprávu Policie ČR ze včerejšího podvečera. Zní následovně:
Větší sebejistotu získal patrně díky alkoholu  šestačtyřicetiletý muž v Božicích. Pod vlivem alkoholu usedl na kolo, což se mu nevyplatilo. „V noci na pátek jel po jedné hodině na jízdním kole muž v Božicích. Po projetí ostré zatáčky nezvládl řízení a pravděpodobně vzhledem k rychlosti a svým momentálním schopnostem upadl na vozovku. Utrpěl tím lehké zranění. Ještě před odvozem do nemocnice se podrobil dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu,“ uvedla znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Výsledek ukázal hodnotu 1,23 promile návykové látky v krvi. „S naměřenými hodnotami souhlasil. Na kole si způsobil škodu dva tisíce korun,“ dodala mluvčí. (dak)
Tak jdeme zjistit, co se vlastně stalo.

11 komentářů:

  1. dobry den stalo se to ze středy na čtvrtek o pul jedne v noci a na te vyfrezovane a neoznacene vozovce by se to stalo kazdenu aji vstřizlivemu, protože to kolo mu ujelo na tom štěrku. naschledanou

    OdpovědětVymazat
  2. kdyby do toho článku napsali i to,že ta vyfrezovaná silnice nebyla nijak označená...,ale kdo chce drbat bude drbat...

    OdpovědětVymazat
  3. a co se stane firmě,která frézuje a neoznačí ten úsek?Ta nemá žádnou odpovědnost?

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud jede řidič nebo cyklista podnapilý po silnici a něco způsobí, je to vždy jeho vina . A že je různých těch ,pod vlivem alkoholu v naší obci dost , to je jasné. I pod svícném bývá tma. A je to ostuda, která zatím nikým nepohla a ani židle se pod nikým nezakymácela. Ba naopak. Řidič musí přizpůsobit jízdu stavu vozovky a musí také trochu předvídat. Značky v zatáčce už nějaké byly a že se kope věděl každý. Je až směšné, jak potrefení hned hází vinu na druhé. Ale to je vlastně běžné v celé společnosti, proto jsme tam, kde jsme.
    /PepŘ/

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem ráda, že se konečně někdo dotkl i našeho místostarosty. ..... Jenže má dobré přátele , ...

    OdpovědětVymazat
  6. Vítejte v Božicích. Jedna špína, se hází na další..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj článek vám asi nebyl po chuti, to se dalo čekat,tak zapracovala cenzura.Pravdu nazýváte špínou , no dobře, tak vítejte v božickém bahnu!

      Vymazat
  7. Ti co si myslí,že to byla chyba toho cyklisty,tak na tom jste špatně ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Já si to nemyslím, spíš by mě zajímalo, jestli ho někdo z potrefených navštívil v nemocnici?

    OdpovědětVymazat
  9. tady kazdej piše či to byla chyba ale nikdo nevi jak to bylo, to kolo mu podjelo na hraně toho frezováni a stát se to muže každemu a vzatacce nebyly žadne značky bud jsme byly slepy bo sme je nevideli. a nevidim duvod proc jezdit do nemocnice jsme radi ze jsme mu pomohli a na je ho stav jsme se informovali

    OdpovědětVymazat
  10. dočasně přímístěná zastávka autobusu u Jednoty v Českých Křídlovicích je přemístěna zpět na své původní místo.

    OdpovědětVymazat