středa 13. února 2013

Božický fašank poosmé a opět s překvapením (+ foto i video)

Co si budem povídat, všichni jsme zase letos čekali na předpůlnoc a na hasičské překvapení. A dočkali jsme se i všeho ostatního, co k atmosféře božických fašanků posledního desetiletí neodmyslitelně patří.
Scénáristka a režisérka večera paní Dagmar Szabóová letos připravila zase jedno překvapení: Ke spolupráci pozvala známého moderátora a spíkra Milana Jonáše a já jsem přesvědčen, že se trefila do černého. Jeho "průvodcovství večerem" přispělo k hladkému a plynulému průběhu a vtipnými glosami a informacemi pomáhal nám divákům k dobré orientaci všeho, co se sobotního večera na sále božického kulturáku událo.
Eufórie nastala, když na plac vběhli "naši Skoti" (jinak Soubor lidových písní a tanců Chlastáš!), aby ukázali, že pravý Skot nejen hraje, tančí a zpívá, ale může taky něco ukázat.... Půdu této kreaci připravila scénka "společensky unaveného muže" s nekompromisní "paní hraběnkou", jak se odjakživa říká "správkyni toalet".
Rej masek měl letos jednoznačného favorita - Sněhurka a sedm trpaslíků neměla konkurenci a všechny nás překvapil princ, jak se nedočkavě hrnul oživovat otrávenou krásku. Nebo jsme mu my chlapi vlastně záviděli? Kapela Codex nezůstala nic dlužna své pověsti a její playlist už člověka buď žene na sál, nebo ke zvážení, zda ho chytlavý rytmus příliš neznaví. Všechny zdroje pití i jídla fungovaly a nikde se nemuselo dlouho čekat, což je pro spokojenost návštěvníků taky důležité. Poslední, co jsem ještě shlédl, bylo tradiční pochovávání basy. Kdy odcházeli poslední účastní masopustní merendy, nevím. Možná až ráno. Tak jako vloni, předloni .... a určitě i příští rok.
Do desítky novodobých hasičských fašanků zbývají už "jen" poslední dva kroky. A hasiči mají sílu i nápady na to, aby se k této metě dostali. My, spokojení návštěvníci této akce, si to přejeme. A to je pocta i závazek pro všechny.
                                              Ladislav Nevrkla

Za spolupráci na příspěvku musím poděkovat našemu Pavlovi. Bez jeho "časného nedělního střihu" by video touto dobou nebylo. A bez jeho střihu by nebylo vůbec.






Favorité soutěže masek na startu!

Naši mistři hasiči ve skotském střihu

Příprava v zákulisí. Jdeme na to!

Roztančení na sále
Já jsem princ, kdo je víc?

Jen se tak trochu přitulit

Stále kvoká, stále kvoká ...

A kde zůstal Cipísek?

Manželská etuda: bacha nebo tě vymetu!

Piráti z Karibiku a moderátor Milan Jonáš



3 komentáře:

  1. až na ty jedny bíly kecky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. jak jsme viděli, Božický fašank nikdy nezklame,vystoupení Skotů nemělo chybu,bylo to bezva,zdraví Kutn.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdo je Jaro,Léto,Podzim,Zima? I.Zdr.

    OdpovědětVymazat