sobota 2. února 2013

Silnice? Našrot!!!

Zima nás pomalu opouští a na silnicích je tradičně boží dopuštění. Polepené asfaltky, ať už si říkají dálnice,rychlostní komunikace, silnice vyšší třídy, silnice nižší třídy nebo místní komunikace, jsou doslova ado písmene našrot!!!

Pár snímků od kruháku směrem na Božice vidíte. Možná ještě nebezpečnější je to u solárek, ale tam už se mi nechtělo zastavovat. No a hrůza děs je v zatáčce u Němečkových v kopci od Jednoty ke křižovatce! Díry (odborně výmoly) jsou ale i na silnici Znojmo - Pohořelice (a několik už dneska hlubokých a nebezpečných) i na rychlostní silnici Pohořelice - Brno (jel jsem tudy včera).
Soutěž o nejnebezpečnější výmol roku 2013 může - ironicky řečeno - s radostí začít. Už je na silnicích pěkně zaděláno!

                        Ladislav Nevrkla

4 komentáře:

  1. Výmoly jsou pěkné ale bohužel s některýma nemá zima nic společného.Ale oni to naši lepiči přeplátují a zas bude do zimy možná pokoj.SA

    OdpovědětVymazat
  2. Na Slovensku je to prý se silnicemi ještě horší. Nevím, jestli je to k jásání, ale aspoň nějaká útěcha :-(. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Znojemsku je to tak nějak všude stejné ale pokud se kouknu na Břeclavsko či Třebíčsko a porovnám tak by mě zajímalo jak to že tam to jde a tu ne.Byl bych pro to aby silničáři začali jezdit na stáže aby viděli jak se to dělá.SA

    OdpovědětVymazat
  4. Stačil včerejší lehký deštík, lehce mrazivá noc a poškození silnice Božice - kruhák u Mackovic je 2x tak poškozená. (lan)

    OdpovědětVymazat