středa 2. dubna 2014

U Božic bylo na apríla rušno

Detaily nevím, zprávu mám pouze z policejní svodky. Podstatné z informace je to, že se u Božic objevila kradená Oktávka. Mladý cizinec si počínal jako zkušený pilot formule 1, ale s policejním vrtulníkem nad hlavou nakonec kapituloval.
V policejní zprávě na http://www.karamboly.cz/ se píše:
     Dnes ráno po šesté hodině přijali policisté na Třebíčsku informaci o odcizeném vozidle. Řidič uvedl, že přišel ke své Škodě Octavia, nastartoval a zašel si ještě domů pro vodu k rychlejšímu odstranění námrazy čelního skla. Když se během pár minut vrátil, auto se na místě již nenacházelo. Obrátil se tedy ihned na policii. Nejbližší hlídky začaly okamžitě propátrávat okolí. Vzhledem k tomu, že vozidlo mělo zařízení GPS, byl zřejmý směr jeho pohybu. Pachatel ujížděl na jih. Kolegové nás proto požádali o spolupráci. Operační důstojník dal všem hlídkám na Znojemsku pokyn k pátrání a průběžně předával informace o tom, kde by se auto mělo zhruba nacházet. Pachatel při ujíždění měnil směr. Projížděl různými obcemi. Od Jevišovic se dostal až k Božicím. V pohotovosti byla i rakouská policie. Naše hlídky mu postupně nadjížděly. Do akce byl nasazen i vrtulník, který od obce Jaroslavice významně pomohl v přesném sledování. Zběsilá jízda pokračovala do Načeratic. Tam dvě služební vozidla vytvořila překážku na silnici. Pachatel neochvějně projel silničním příkopem a jel na Hodonice. Zde čelil další zátarase. Za obcí prudce objel stojící služební auto napříč komunikace. Nebezpečnou jízdou ohrožoval sebe, zasahující policisty i ostatní účastníky silničního provozu. Nakonec po půl osmé zastavil uprostřed obce Prosiměřice. Vůz nechal s nastartovaným motorem stát přímo v křižovatce. Sám se dal na útěk, ale s vrtulníkem nad hlavou neměl šanci. Skončil s pouty na rukou v policejní cele. Vyšlo najevo, že se jedná o čtyřiadvacetiletého muže s trvalým bydlištěm na Slovensku, který má již s majetkovou trestnou činností bohaté zkušenosti. Dnešní pronásledování mělo pro majitele odcizené Škody Octavia dobrý závěr. Po jedenácté hodině si ji osobně nepoškozenou převzal. Zadrženého mladíka si v poledne převzali třebíčští kolegové.
                                                   por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 1. dubna 2014

6 komentářů:

  1. Tak v noci z apríla na dnešek někdo vykradl hospodu v Boroticích, ráno v půl osmé tam byla dvě policejní auta a vyšetřovala vniknutí oknem do hospody. Zamykejte si svoje domácnosti. Kučeříková

    OdpovědětVymazat
  2. Ukradli televizi a vypáčili automat na cigarety. Banda zlodějská.

    OdpovědětVymazat
  3. To proto , že v Boroticích ve 23 hodin zhasne veřejné osvětlení!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. O plazmovou televizi, čtyř sta krabiček cigaret a dva tisíce korun ze zásobníku na mince přišel v noci z úterý na středu provozovatel pohostinství v Boroticích. „Zloděj vypáčil okno a vlezl dovnitř. Způsobenou škodu majitel odhadl na pětatřicet tisíc korun, po pachateli pátráme, hrozí mu nyní až dva roky za mřížemi,“ informovala znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

    OdpovědětVymazat
  5. Na policejní honičku se podívejte zde: http://jihlava.idnes.cz/video-zbesila-honicka-zlodeje-aut-u-trebice-fke-/jihlava-zpravy.aspx?c=A140404_152400_jihlava-zpravy_mv

    OdpovědětVymazat
  6. „Hlídky začaly propátrávat okolí a díky tomu, že auto mělo GPS, bylo snadné určit, kterým směrem se zloděj vypravil. Pachatel ujížděl na jih," doplnila Drahokoupilová s tím, že policisty na Znojemsku požádali kolegové o spolupráci. Operační důstojník povolal všechny hlídky v regionu. V pohotovosti byla i rakouská policie. Zloděj při ujíždění měnil směr a křižoval okres. Od Jevišovic se dostal až k Božicím a policejní hlídky mu postupně nadjížděly.

    "Do akce jsme nasadili i vrtulník, který od Jaroslavic výrazně pomohl v přesném sledování. Zběsilá jízda pokračovala až do Načeratic, kde policejní auta vytvořila překážku na silnici. Zloděj bez váhání projel silničním příkopem, překážce se vyhnul a pokračoval do Hodonic, kde čelil dalšímu zátarasu," pokračovala v líčení dramatické honičky policejní mluvčí s tím, že nebezpečnou jízdou ohrožoval sebe, zasahující policisty i ostatní řidiče. Ty upozorňovaly na neobvyklou situaci na silnici výstražné policejní majáky. Jak doplnila mluvčí, řidiči zastavovali a nedošlo k žádné kolizi nebo zranění.

    Zloděj byl asi po hodině a půl zběsilé jízdy zřejmě psychicky vyčerpaný, zastavil na křižovatce uprostřed Prosiměřic, auto nechal nastartované a dal se na útěk. S vrtulníkem nad hlavou neměl žádnou šanci na útěk. „Nebyl nijak agresivní, pouze se snažil uniknout. Nakonec skončil s pouty na rukou v policejní cele. Jednalo se o čtyřiadvace­tiletého Slováka," upřesnila Drahokoupilová s tím, že zloděj nekradl poprvé. Včerejší pronásledování mělo pro majitele auta šťastný konec, po jedenácté hodině si nepoškozenou Škodovku převzal. Zadrženého mladíka si převzali policisté z Třebíče.

    OdpovědětVymazat